Ponta: Nu schimb cota unica pentru simplul motiv ca presedintele nu schimba cote unice (Video)

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 12:09
2678 citiri
Ponta: Nu schimb cota unica pentru simplul motiv ca presedintele nu schimba cote unice (Video)
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca daca va castiga alegerile prezidentiale nu va schimba cota unica de impozitare, asa cum s-a speculat in presa, "pentru simplul motiv ca presedintele nu schimba cote unice".

"Daca vroiam sa schimb cota unica, o schimbam in cei doi ani si jumatate ca prim-ministru. Nu o sa ma apuc sa o schimb in 2016 ca presedinte, pentru simplul motiv ca presedintele nu schimba cote unice", a spus, vineri, premierul Victor Ponta, in cadrul unei declaratii de presa tinuta vineri, la Palatul Victoria.

Ponta se lauda cu cresterea economica: Dumnezeu tine cu oamenii buni

Victor Ponta a mai tinut sa precizeze ca premierul care a introdus cota unica este Calin Popescu Tariceanu si ca tot el va reveni in fruntea Executivului in cazul in care presedintia Romaniei va fi castigata de PSD.

Desi a catalogat ca fiind "dezinformari", "minciuni" si "manipulari" informatiile aparute in ultimele 24 de ore in presa cu privire la introducerea impozitului progresiv si cresterea impozitelor, Victor Ponta nu a facut declaratii pe aceasta tema, refuzand sa raspunda la intrebarile jurnalistilor.

INS anunta crestere economica de 1,9% in trimestrul III. Nu am fost in recesiune tehnica

Conform unor documente publicate joi seara de agentia Mediafax, Guvernul ar intentiona sa renunte la cota unica de 16%, incepand din 2016, si sa introduca cote progresive de impozitare a venitului, in trei trepte, de 15%, 25% si 35%.

Informatia apare intr-un document elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP), ministrul delegat pentru Buget.

Astfel, in document sunt incluse mai multe propuneri de masuri fiscale, una dintre ele fiind: "Introducerea impozitului progresiv pe venit, incepand cu 2016 (3 cote progresive de 15%, 25% si 35%) ". Propunerile ar fi fost prezentate in Consiliul Consultativ al Ministrului Delegat pentru Buget.

Document Finante: Cota progresiva din 2016 de 15%, 25% si 35%. PSD spune ca e o minciuna

Liderii PSD au dezmintit aceasta informatie, iar ministrul de Finante, Ioana Petrescu, a precizat ca "nu este de acord cu eliminarea cotei unice de impozitare, iar in institutie, autoritatea in ceea ce priveste stabilirea politicii fiscale, nu s-a facut niciodata un scenariu privind eliminarea cotei unice de impozitare".

La randul sau, ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a precizat ca Ministerul Finantelor Publice, prin cei doi ministri, facand referire la el si la Ioana Petrescu, nu-si asuma acel document, dar a respins ideea unei eventuale demisii in cazul in care se va dovedi ca el a fost elaborat de Ministerul Finantelor.

Cresc taxele? Ministrul pentru Buget: Nu demisionez daca totusi documentul exista

Tot agentia Mediafax a prezentat joi seara un document elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) din care reiese ca exista mai multe propuneri de masuri fiscale, printre care si "cresterea cu 25% a impozitelor pe proprietate si cu inca 25% in 2016". Propunerile ar fi fost prezentate in Consiliul Consultativ al Ministrului Delegat pentru Buget.

Document MFP: Impozitele pe case si terenuri cresc cu 50% pana in 2017

Invitat, joi seara, intr-o emisiune de televiziune, liderul PNL Klaus Iohannis, contracandidatul la presedintie al premierului Victor Ponta, a declarat ca indiferent cine va conduce guvernul anul viitor va fi nevoit sa majoreze taxe si impozite, pentru a astupa gaurile facute in buget de masurile populiste luate sau anuntate de Executiv in aceasta campanie electorala.

Iohannis: Vom avea majorari de impozite si taxe. Trebuie platit ce a promis Ponta in campanie

Delegatiile tehnice ale FMI si CE vor veni la Bucuresti in perioada 2-10 decembrie pentru analiza executiei bugetare, impactul masurilor adoptate de Guvern in ultimele luni asupra bugetului si discutarea prognozelor pentru 2015.

Exepertii internationali vor reveni la Bucuresti in luna ianuarie pentru misiunea de evaluare a acordului stand-by.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ponta presedinte schimba cota unica, #Ponta introducere impozit progresiv, #Ponta crestere taxe impozite , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014