Ponta nu renunta la Alistar si nici nu schimba conducerea TVR

Joi, 17 Mai 2012, ora 15:433326 citiri
Ponta nu renunta la Alistar si nici nu schimba conducerea TVR
Foto: TVR Info

Victor Ponta este convins ca instanta ii va da in curand dreptate lui Victor Alistar in procesul in care este acuzat de incompatibilitate si el se va alatura Guvernului. In plus, premierul a declarat public ca nu va schimba conducerea TVR si nici pe cea a radioului public.

Prezent la o dezbatere pe teme electorale organizata de Coalitia 2012 pentru Alegeri Corecte, premierul a declarat ca a ramas deschis la initiativele societatii civile si a subliniat ca nu a renuntat la "ideea" de a avea un membru al guvernului care sa se ocupe in mod special de relatia cu aceasta.

"Sunt convins ca in cateva zile o sa avem si decizia justitiei si se va dovedi ca am facut o propunere corecta", a subliniat Victor Ponta, referindu-se la nominalizarea lui Victor Alistar ca si ministru delegat pentru Strategii guvernamentale, transparenta si relatia cu societatea civila.

Ponta cedeaza: renunta la Alistar ca ministru si lasa padurile la Mediu

Alistar ameninta ANI: Cei care incalca legea vor raspunde in fata legii

Pe de alta parte, intrebat de cei prezenti daca are de gand sa schimbe conducerile televiziunii publice si radioului public, pe care le-a acuzat in repetate randuri inainte de a ajunge la Putere ca sunt aservite PDL si presedintelui Traian Basescu, Victor Ponta a negat ca ar avea o asemenea intentie.

"De cand ocup functia de prim-ministru nu am facut nicio declaratie publica, niciun demers public si nici nu am de gand sa fac, in acest sens. O televiziune publica obedienta nu ne foloseste nimanui", a subliniat Ponta, atragand atentia asupra faptului ca presedintii numiti de fosta Putere la TVR si RRA sunt in continuare in functie.

"Nici nu am avut intentia, nici nu as putea sa intervin", a mai declarat Ponta.

In schimb, acesta a adaugat ca televiziunea publica este falimentara, de aceea trebuie "sa gasim o solutie, nu doar sa o manageriem apolitic, dar si sa platim zecile de milioane de euro datorie".