Ponta nu l-ar pune pe Mitrea in locul lui Berceanu, daca ar avea puterea

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 17:34
2458 citiri

Presedintele PSD Victor Ponta spune ca nu are sperante ca motiunea depusa impotriva ministrului Transporturilor Radu Berceanu va trece, insa, in cazul in care social-democratii ar fi la putere si ar alege noul ministru, acesta cu siguranta nu va fi Miron Mitrea.

"Nu, nu cred ca pe domnul Mitrea (l-as pune ministru al Transporturilor), pentru ca, ok, a fost ministru o data. Nu mi-am pus o asemenea problema, dar ma gandesc doar ca in fruntea Ministerului Transporturilor ar trebui sa fie un om care sa aiba o abordare mult mai transparenta: astia sunt banii, in felul asta ii cheltuim si iata de ce trebuie sa duc SNCFR-ul in faliment, care pana in 2008 era pe profit, pentru ca vreau sa-l privatizez", a spus Ponta, la Realitatea Fm.

PSD va cere demisia ministrului Berceanu

Intrebat daca motiunea o sa treaca, Ponta a spus ca nu, pentru ca vor fi majoritare voturile partidelor de la putere, dar spera ca atrage astfel atentia asupra problemelor de la Transporturi.

"Sincer, nu cred ca vom aduna numarul de voturi ca sa trecem motiunea, fiindca masina de vot pedelisto-independento-udemerista functioneaza foarte bine. Insa scopul nostru sincer este acela de a arata totusi oamenilor si de a le da date mult mai concrete despre cati bani sunt cu adevarat la acest minister condus de domnul Berceanu.

Vrem sa aratam cum se cheltuie banii, ca auostrazile acelea sunt doar pe hartie si drumurile pline de gropi, dar si faptul ca, uitati-va ce se intampla la caile ferate, la zecile de mii de oameni care isi pierd locurile de munca si cum Romania ramane practic fara cai ferate", a mai spus Ponta.

Masurile lui Berceanu: concediaza aceiasi oameni care apoi se intorc

Liderul PSD a explicat ca singurele lucruri pe care le face Berceanu e sa concedieze niste oameni pe care apoi ii reangajeaza si sa se planga ca nu are bani.

"Ori de toate lucrurile astea nu raspunde nimeni, iar domnul Berceanu, intr-adevar, chiar pare ca e de profesie ministru al Transporturilor si ca orice se intampla in aceasta tara, cu cat mai multe gropi avem si mai multi someri de la SNCFR, cu atat domnul Berceanu are sanse mai mari sa ocupe in continuare aceasta functie.

Ministerul nu este capabil sa acceseze fondurile europene de la programul operational sectorial, nu reusim sa ducem mai departe toate contractele si creditele care s-au incheiat in anii trecuti.

De fiecare data domnul Berceanu vine si ne spune cum da niste oameni afara, de fapt sunt aceiasi oameni pe care ii angajeaza inapoi, si ca miliardul si jumatate pe care il are nu-i ajunge niciodata", a mai spus Victor Ponta.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Victor Ponta Miron Mitrea, #Mitrea ministru Transporturi Berceanu, #motiune PSD Radu Berceanu , #Miron Mitrea