Ponta: Nu e de orgoliu, dar am aflat de la televizor ca trebuie sa schimb Guvernul

Duminica, 23 Februarie 2014, ora 21:56 4456 citiri
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a dezvaluit, duminica, faptul ca Antonescu nu a avut o discutie cu el inainte de a cere reorganizarea Guvernului, prin numirea lui Klaus Iohannis in functia de ministru de Interne si vicepremier, afland despre acest lucru de la televizor, ceea ce nu i se pare normal.

"Antonescu spune ca vrea alta structura a guverului, dar mai e un detaliu care nu e de orgoliu, dar e important, eu am aflat de la televizor faptul ca urmeaza sa schimb structura guvernului si n-am zis nu, am zis hai sa stam la masa sa vedem. (...)

Eu, ca prim-ministru, nu pot sa aflu din presa ca trebuie sa fac restructurare si nu-mi dai ultimatum. OK, da-mi ultimatum, mai imi dai un ultimatum, dar nu reactionez la ultimatumuri ca sunt obisnuit de la Basescu", a dezvaluit seful PSD.

El a spus ca il deranjeaza atacurile din partea lui Antonescu, dar ca nu poate sa arate asta pentru ca "nu am luxul sa ma las afectat".

Cu toate acestea, a lansat un avertisment la adresa lui Antonescu, aratand ca aceste certuri lasa urme si va pierde voturi.

"Pe termen mediu si lung e legat de opinia oamenilor. Eu n-am voturile PSD-ului in buzunar, poate le am pe ale conducerii...dar oamenilor nu pot sa le impun cum sa voteze. Oamenii au antipatie fata de scandal, antipatie fata de stilul lui Basescu. Aceasta perioada de declaratii va lasa urme, eu nu o sa raspund la aceste acuzatii", a avertizat Ponta.

El a respins acuzatiile lui Antonescu ca la Romania Tv, postul lui Sebastian Ghita, este mereu atacat.

"Eu nu cred ca un trust de presa sta dimineata si primeste de la patron ce sa spuna. La fel nu au nici cei de la Romania Tv, nici cei de la dl. Gusa (Realitatea Tv), care e consilierul dl. Antonescu", a raspuns Ponta.

Cat despre ministrii din Guvern despre care Antonescu a spus ca sunt "oamenii lui Ponta", premierul a reiterat ca seful PNL a fost cel care a insitat la numirea lor.

"Cu domnul Stroe, Antonescu a insistat ca 'vreau Ministerul de Interne pentru Radu Stroe, ca e prietenul meu'. Am zis ok. Dupa aceea, deodata s-au transformat in oamenii mei? Nu sunt oamenii mei, in Guvern suntem o echipa", a lamurit Ponta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News