Ponta: Nu am copiat in scoala, m-am apucat mai tarziu. Nu mi se pare penibil sa te prinda cu copiatul

Duminica, 01 Mai 2016, ora 19:02
7084 citiri
Ponta: Nu am copiat in scoala, m-am apucat mai tarziu. Nu mi se pare penibil sa te prinda cu copiatul
Foto: Facebook/Victor Ponta

Pe vremea cand era premier, Victor Ponta nega cu vehementa ca ar fi plagiat lucrarea de doctorat, in ciuda verdictelor date de specialisti care demonstrau contrariul. Insa acum e "liber de contract" si nu mai are in spate povara conducerii unui Guvern, asa ca da cartile pe fata.

Mai in gluma, mai in serios, prezent la Antena 3, la o emisiune ce se vrea a fi de umor, fostul prim-ministru a precizat ca trebuia sa-si dea demisia mai devreme, in contextul plagiatului.

"Eu nu am copiat in scoala, m-am apucat mai tarziu (...) Mie nu mi se pare penibil sa te prinda cu copiatul. Mi se pare penibil sa te prinda Traian Basescu. Din punctul asta de vedere, (Basescu - n.red.) avea dreptate: trebuia sa imi dau demisia mai devreme", a spus Ponta, la Antena 3, potrivit StiriPeSurse.

Lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta a fost subiectul unor acuzatii de plagiat, dupa ce, in iunie 2012, in revista "Nature" s-a scris ca mai mult de jumatate din teza de doctorat a lui Victor Ponta privind Curtea Penala Internationala ar contine texte copiate.

Doctorul, tot doctor ramane

Anul trecut, comisia de etica a Universitatii Bucuresti a sustinut ca pagubele de imagine produse acestei institutii in urma scandalului privind plagiatul premierului Victor Ponta sunt uriase.

"Nu exagerez cu nimic. Romanii care s-au realizat in materia academica in strainatate au fost chestionati din Israel pana in America, din Germania pana unde vreti, in legatura cu felul in care se dau si se iau doctoratele in Romania", a spus Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti.

Plagiatul lui Ponta a adus pagube uriase de imagine universitatii romanesti - Comisia de Etica

In decembrie 2014, Universitatea Bucuresti (UB) a trimis Ministerului Educatiei o adresa prin care a solicitat dispunerea masurilor necesare in vederea retragerii titlului de doctor in drept acordat lui Victor Ponta in 2003, demersul institutiei de invatamant superior fiind urmarea unei notificari facute de acesta.

La acea vreme, el arata, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca a trimis o scrisoare catre rectorul UB in care il notifica asupra faptului ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in 2003.

Ponta preciza ca acesta este un gest pe care trebuia sa il faca mai demult, inca din momentul aparitiei acuzatiilor publice cu privire la teza sa de doctorat, dar ca nu a facut acest lucru deoarece s-a considerat de buna-credinta in argumentele sale la momentul aparitiei contestarii si nu a vrut sa amestece planul pur profesional cu cel politic.

Cu toate acestea, ministerul a decis sa nu-i retraga titlul de doctor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Victor Ponta demisie plagiat, #Victor Ponta declaratii plagiat, #demisie Victor Ponta , #plagiat