Ponta nu a pronuntat numele ministrului Shhaideh de teama ca unii "nebuni" ar putea spune ca face rele

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 16:03 5515 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Victor Ponta/Antena3

Premierul Ponta a ezitat sa rosteasca, in cadrul unui eveniment public, numele ministrului Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, care este de religie musulmana, explicand ca ii este teama sa nu se trezeasca anumite persoane, pe care ulterior le-a calificat "nebuni", sa spuna ca ministrul face "lucruri rele"

Prim-ministrul Victor Ponta a semnat, vineri, la Palatul Victoria, impreuna cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, decizia de aprobare a Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Ponta si-a ras barba si a dezvaluit de ce o lasase sa ii creasca in Turcia

Ponta a multumit mai multor ministri pentru contributia adusa la elaborarea programului, dar cand a venit randul ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Sevil Shhaideh, a ezitat sa-i spuna pe nume.

"Domna ministru este aici... M-am oprit o secunda, ca n-am vrut sa iti spun numele, Sevil, ca sa nu se trezeasca cineva ca cine stie ce lucururi rele faci. Da', ma rog, hai sa vorbim de oameni destepti, nu de nebuni", a afirmat Victor Ponta.

Basescu, atac dur: Doi nesabuiti in fruntea statului. Muftiule: Ciocul mic! (Video)

Remarca premierului vine in contextul in care, in ultimele zile, mai multi politicieni au criticat un proiect al guvernului de construire la Bucuresti a unei moschei. Fostul presedinte Traian Basescu s-a numarat printre cei care au criticat proiectul privind construirea unei moschei la Bucuresti si ii transmite presedintelui turc Recep Erdogan sa propovaduiasca islamul in Turcia, nu intr-o tara crestina.

Moscheea din Bucuresti poate deveni centru pentru sustinerea terorismului - Centrul pentru Monitorizarea Antisemitismului

"Doi nesabuiti din fruntea statului roman vor ca, la Bucuresti, sa se construiasca cea mai mare moschee din Europa, pe langa care sa functioneze o universitate cu 6.000 de studenti selectati de prin toata lumea araba", a scris, joi, pe pagina sa de Facebook, Traian Basescu, referindu-se la initiativa autoritatilor romane de a aloca un teren pentru construirea unei moschei.

Fostul sef al statului a lansat un atac extrem de dur si la adresa liderului comunitatii musulmanilor din Romania si a presedintelui turc Recep Erodgan: "Muftiule, am o sugestie si pentru tine: ciocul mic, pentru ca aici nu este vorba despre minoritati. Stii cumva de visul teroristilor de la Statul Islamic de a se extinde in Balcani si Europa Centrala? Erdogan sa propovaduiasca islamismul in Turcia, nu intr-o tara crestin-ortodoxa".

Evreii din Romania: Construirea unei moschei nu e oportuna in Romania

Basescu a reluat teoria sa potrivit careia o astfel de initiativa ar prezenta riscuri din punctul de vedere al securitatii nationale, reprosandu-le responsabililor de la Bucuresti ca nu evalueaza implicatiile acestui demers.

Basescu: Nu exista risc mai mare decat sa aduci studenti musulmani in tara. E o decizie nesabuita

"Probabil nu reusiti sa va imaginati o statie de metrou din Bucuresti in care, la ore de virf, un tanar credincios se detoneaza in numele lui Allah. Sau poate inteligenta nu va ajuta sa va imaginati tineri romini esuati in viata convertiti la islamism si trimisi in tabere de instruire prin Siria, Irak sau Afganistan si reveniti in Europa pentru a ne aduce binefacerile Statului Islamic", sustine fostul sef al statului, in postarea sa pe reteaua de socializare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News