Ponta, nemultumit ca Romania nu are atasat comercial in Qatar: Nu stim sa ne promovam interesele

Duminica, 03 Mai 2015, ora 15:04
2414 citiri
Ponta, nemultumit ca Romania nu are atasat comercial in Qatar: Nu stim sa ne promovam interesele
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta s-a aratat nemultumit ca Romania nu are atasat comercial permanent si atasat pe munca in Qatar, context in care a sustinut ca la nivel de tara "nu stim sa ne organizam si sa ne promovam interesele".

"Am constatat inca o data ca nu stim sa ne organizam si sa ne promovam propriile interese. Aici, la Doha, nici nu avem un atasat comercial, ceea ce cu siguranta trebuie sa avem, si primul lucru cand ajungem acasa ne ocupam.

De asemenea, un atasat pe munca: sunt peste 2.500 de romani care lucreaza in diverse companii si noi nu avem pe cineva care sa poata sa ii sprijine in ceea ce priveste raporturile de munca. Tinem resurse in tari in care nu mai e nevoie, pentru ca in Uniunea Europeana suntem pana la urma o singura legislatie (...). Nu stim sa ne dramuim si sa ne promovam tara si interesele", a afirmat premierul intr-o declaratie de presa sustinuta dupa intalnirea cu seicul Tamim Bin Hamad Al-Thani.

Ponta a adaugat ca, in ciuda acestui fapt, "imaginea despre Romania este o imagine pozitiva".

Premierul a anuntat ca in perioada urmatoare ministrul Economiei, Mihai Tudose, va veni in Qatar impreuna cu un grup de reprezentanti ai companiilor din Romania, dupa care va urma o vizita la Bucuresti a reprezentantilor Consiliului de Investitii din Qatar.

Ponta: Am facut o oferta conducerii Qatar Airways privind pachetul Aeroportul Otopeni-TAROM

El a precizat ca statul Qatar investeste anual in afara tarii circa 35 de miliarde de dolari si ca este vina Bucurestiului ca nu a stiut sa fie "parte a acestui fenomen".

In ceea priveste proiectele economice concrete discutate cu emirul Tamim Bin Hamad Al-Thani, premierul Ponta a precizat ca acesta stia despre proiectul Romania - Turcia referitor la constructia unui cablu submarin.

"Sunt extrem de interesati in a investi in infrastructura de energie. Dupa cum stiti, au o relatie foarte buna cu Turcia, ca si noi, si lucrul acesta conteaza pentru investitii mari pe zona de infrastructura", a aratat premierul.

De asemenea, el a spus ca, la fel ca si alte state din regiune, cei din Qatar sunt interesati de produsele agricole din Romania, in acest caz fiind insa nevoie de rezolvarea problemei transportului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#Ponta atasat comercial Qatar, #Ponta afaceri Qatar, #Ponta vizita Qatar, #Romania Qatar afaceri , #premier
Comentarii