Ponta: Neamtu, un personaj comic, Cernea, usor extremist

Marti, 17 Septembrie 2013, ora 19:49
2116 citiri
Ponta: Neamtu, un personaj comic, Cernea, usor extremist
Foto: Digi24

Premierul Victor Ponta a spus despre presedintele Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu, ca este "un personaj comic", dupa ce acesta, alaturi de vicepresedintele aceleiasi formatiuni, Augustin Ofiteru, a interupt discursul prim-ministrului din Parlament despre noul acord cu FMI.

"Neamtu este un personaj comic, daca n-a putut sa intre in Parlament prin vot, a intrat si el asa. Nu cred ca vreun om normal l-ar vota", a precizat Ponta, marti, dupa ce a prezentat in plenul Parlamentului aspectele celui de-al treilea acord dintre statul roman si FMI.

Referitor la deputatul Remus Cernea, al carui consilier l-a ajutat pe Neamtu sa intre in Parlament, Ponta a spus ca nu poate da vina decat pe el insusi pentru ca l-a promovat. "Tot e bine ca exista Cernea, asa exista in Parlament un punct de vedere usor extremist", a adugat premierul.

Ponta, intrerupt in Parlament de Neamtu si Ofiteru: Tradatorul vrea sa vanda Romania!

Mihail Neamtu si Augustin Ofiteru au intrerupt discursul lui Victor Ponta din Parlament, trecand cu un steag prin fata tribunei de la care vorbea premierul.

Neamtu l-a facut pe Ponta "tradator", a strigat ca acesta "vrea sa vanda Romania", si i-a aruncat premierului un saculet cu bani.

Dupa ce a cerut chestorilor din Parlament sa asigure ordinea in sala, aratandu-si surprinderea ca doi politicieni care nu sunt membri ai Parlamentului se afla in sala de plen, Ponta a facut cateva ironii pe seama lui Neamtu.

"Va rugam sa returnati banii (saculetul cu bani - n.red.) domnului Neamtu, poate are nevoie pentru constituirea noului partid. Stiu ca domnia sa a spus ca din lipsa de bani nu a fost ales in Parlament, nu din lipsa de voturi", a spus Ponta, dupa care a continuat discursul.

Mihail Neamtu, insa, si-a continuat protestul si in fata camerelor jurnalistilor. "Nu e nicio diferenta fundamentala intre Ponta si Antonescu, iar strada a zis ca ne-am saturat de acest sistem ticalosit. Ei au vandut Romania cu o companie care vrea sa distruga mediul inconjurator", a spus presedintele Partidului Noua Republica, dupa ce a fost dat afara din sala de plen, referindu-se la controversatul proiect de exploatare miniera la Rosia Montana.

Cel care i-a facilitat intrarea lui Mihai Neamtu in cladirea Parlamentului a fost deputatul Remus Cernea, opozant al proiectului de la Rosia Montana.

Intrebat daca stia despre intentiile lui Mihai Neamtu de a protesta si daca este de acord cu astfel de manifestari, Cernea a spus ca nu a facut altceva decat sa asigure dreptul de cetatean al colegului sau si ca restul este problema celor care se ocupa de securitatea cladirii.

"Sub nicio forma nu trebuie stimulate sau cultivate. Faptul ca domnul Neamtu a intrat in plen este problema celor de la securitatea Camerei. Eu sunt o persoana pacificista, nonviolenta. Eu am vazut doar momentul in care a venit la prezidiu si a inceput sa desfasoare un tricolor.

Nu inteleg de ce nu i s-a permis domnului Neamtu sa urce la bolcon. Consilierul meu, care s-a ocupat de intrarea lui Mihail Neamtu, mi-a spus ca ar fi o problema la intrare. Eu doar am facut un gest prin care am permis unui cetatean sa asiste la lucrarile Parlamentului, ceea ce este un drept constitutional", a declarat Remus Cernea, legat de protestul inedit din plen.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Victor Ponta Mihail Neamtu, #Victor Ponta Remus Cernea, #Victor Ponta intrerupt discurs , #premier