Ponta nu are bani pentru ultimele 45 de zile din an si da vina pe Boc

Duminica, 14 Octombrie 2012, ora 11:10
6774 citiri
Ponta nu are bani pentru ultimele 45 de zile din an si da vina pe Boc
Foto: Pro TV

Premierul Victor Ponta sustine ca Guvernul pe care-l conduce nu dispune de finantare pentru ultimele 45 de zile din acest an, fosta administratie PDL aproband un buget care nu prevede aceasta perioada. Prim-ministrul spune insa ca banii ar putea veni din vanzarea licentelor 4G.

"Ne lipseste finantarea pentru ultimele 45 de zile din an. Or sa fie banii pentru licentele 4G", a spus Ponta, la PRO TV.

Acesta a aratat ca se pot obtine banii necesari, insa asta ar insemna cresterea deficitului bugetar si, implicit, incalcarea tintei convenite cu FMI. De asemenea, Ponta a precizat ca nu poate duce deficitul la 5% din moment ce tot el va fi la guvernare in ianuarie.

"Ideea este de a ramane in deficitul convenit cu FMI, daca facem 2-3% deficit normal ca avem bani. Nu putem sa facem 5% deficit, tot noi vom fi la guvernare in decembrie si ianuarie, nu pot sa-mi pun mie o bomba", a explicat Victor Ponta.

Seful Guvernului a explicat totusi ca au existat situatii mai grave in Grecia sau Franta, cand, odata cu ajungerea la putere, respectivii guvernanti au descoperit ca nu dispun de finantare pentru urmatorii doi ani.

Premierul a adaugat ca prioritatea numarul unu a Guvernului este plata pensiilor si salariilor, subventiile pentru incalzire si functionarea institutiilor.

"Prioritatea numarul 1 in acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru ca incepand cu 15 noiembrie - asa s-a prevazut anul trecut in buget - nu exista nicio resursa pentru functionarea spitalelor, pentru Ministerul Administratiei si Internelor, pentru o parte din pensii si atunci, profitand de incasari mai bune la buget, un trend care s-a confirmat si in trimestrul III, si rearanjand cheltuielile, prioritatea numarul 1 este sa stiu ca pana la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, functionarea institutiilor publice si incalzirea putem sa le asiguram, evident cu un buget pentru 2013", a declarat Ponta.

Ponta a asigurat, totusi, ca exista bani pentru reintregirea salariilor bugetarilor, rambursarea catre pensionari a unei cote din contributiile de asigurari de sanatate percepute ilegal in guvernarea Boc si alocatiile majorate pentru mame.

La scurt timp dupa ce Ponta a anuntat ca bugetul este in pana pentru ultimele 45 de zile din 2012, PDL a cerut demisia premierului, calificandu-l cel mai incompetent sef de guvern din '89 pana in prezent.

Replica PDL la lipsa de bani a lui Ponta: Ii cere demisia si acuza panica si minciuna

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Ponta premier bani finantare, #Ponta premier Guvern buget, #Ponta premier salarii pensii , #guvern