Ponta: Morar si Kovesi nu vor fi schimbati. Daca voiam, ii schimbam eu

Marti, 21 August 2012, ora 17:27
5153 citiri
Ponta: Morar si Kovesi nu vor fi schimbati. Daca voiam, ii schimbam eu
Foto: Realitatea TV

Prim-ministrul Victor Ponta a tinut sa asigure ca procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, si procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, nu vor fi schimbati din functie odata cu numirea Monei Pivniceru ca ministru al Justitiei.

"Sper ca maine seara sa avem ministru al Justitiei. CSM a pus sedinta miercuri ca sa vada cine e presedinte. Nu mai e vorba sa aprobe ceva, ci doar sa ia act de demisia doamnei Pivncieru. Voi ruga CSM sa ia act de demisie si sa putem sa o numim pe doamna Pivniceru ministru al Justitiei.

Mona Pivniceru a demisionat din magistratura. Cand poate fi investita ministru al Justitiei?

Nu exista o prostie sau minciuna mai ticaloasa decat cum ca vrem noi sa o numim pe doamna Pivniceru ca sa ii schimbam pe domnul Morar sau pe doamna Kovesi. Daca voiam sa ii schimbam, ii schimbam eu", a afirmat premierul Ponta, marti, intr-o conferinta de presa.

Acesta a explicat ca nu are nevoie de "certificat de buna purtare", adaugand ca mandatul lui Daniel Morar s-a incheiat deja, in timp ce cel al Laurei Kovesi se va termina in luna octombrie.

"Nu mi-a placut niciodata in mod special de domnul Morar sau de doamna Kovesi, dar asta nu m-a impiedicat sa nu fac niciun fel de solicitare de schimbare", a subliniat Victor Ponta, care a adaugat ca, miercuri, va solicita procurorului general al Romaniei sa inceteze "persecutarea oamenilor" care au votat la referendum.

Ponta: Mona Pivniceru va fi investita ministru al Justitiei miercuri (Video)

Judecatoarea Mona Pivniceru a demisionat din magistratura, dupa ce anterior si-a inaintat demisia din CSM. Luni, Victor Ponta si-a exprimat speranta ca, miercuri, aceasta va fi investita in functia de ministru al Justitiei.

Nu s-a terminat? "USL vrea sa schimbe procurorii inainte sa revina Basescu"

Europarlamentatul PDL Monica Macovei considera ca decizia Curtii Constitutionale de a invalida referendumul de demitere a lui Traian Basescu e una buna pentru tara, dar se teme ca USL va schimba procurorul general al Romaniei si procurorul-sef al DNA in timpul scurt ramas pana la revenirea in functie a presedintelui.

Ponta ataca CCR: Preocuparea a fost de a mai convinge o doamna judecatoare

CCR: Basescu se intoarce la Cotroceni - LIVE

CCR a decis, marti, ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a indeplinit conditia de cvorum. In urma deciziei Curtii Constitutionale, presedintele suspendat Traian Basescu revine la Cotroceni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Victor Ponta schimbare Morar Kovesi, #Ponta numire Mona Pivniceru, #Mona Pivniceru numire ministru Justitie , #premier
Comentarii