Ponta: Mesajul catre FMI este de absoluta stabilitate

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 16:22
2245 citiri
Ponta: Mesajul catre FMI este de absoluta stabilitate
Foto: B1TV

Victor Ponta a declarat luni, inainte de intalnirea sa in calitate de premier desemnat cu reprezentantii FMI, CE si BM, ca mesajul pe care doreste sa il transmita acestora este de stabilitate financiara si guvernamentala.

El le-a spus jurnalistilor prezenti la sediul USL ca spera ca noua scrisoare de intentie sa fie finalizata pana pe 8 mai si aprobata in prima sedinta a guvernului pe care el il va conduce, astfel incat delegatia FMI prezenta in aceste zile la Bucuresti sa poata sa mearga cu ea la Washington in termenele fixate.

"Urmeaza ca in prima sedinta de guvern, pe 8 mai, sa aprobam scrisoarea(...) Mesajul este de absoluta stabilitate, din punct de vedere financiar, guvernamental", a precizat Ponta.

"Din obligatiile asumate pana acum putine mai pot fi schimbate.(...) Lucrurile pot fi discutate pana luni, marti sa fie aprobata la prima ora scrisoarea de intentie si sa mearga cu ea la Washington", a mai adaugat Ponta, demonstrand ca este convins ca guvernul pe care il va anunta in zilele urmatoare va trece pana atunci de votul Parlamentului.

Intrebat de jurnalisti daca are timp in cele cateva luni pana la alegerile parlamentare sa creasca salariile bugetarilor si sa dea diferentele la pensii, asa cum au promis liderii USL inainte de caderea guvernului Ungureanu, Victor Ponta a replicat "Avem timp sa facem multe lucruri bune. Nu o sa facem minuni si nici nu o sa promitem minuni. Au promis multi...".

Pe de alta parte, Victor Ponta a precizat ca va anunta marti seara "numele celor 20 de ministri" ai guvernului cu care doreste sa ceara votul de investitura in Parlament, urmand ca miercuri forurile de conducere ale PSD, PNL, PC si USL sa valideze prin vot propunerile sale.

La intalnirea reprezentantilor USL cu cei ai FMI, care are loc luni la sediul USL, participa si ministrul de Finante din guvernul Ungureanu, Bogdan Dragoi. De asemenea, sunt prezenti Daniel Daianu, creditat de presa ca viitor ministru de Finante in guvernul USL, precum si Daniel Constantin, liderul PC. La intalnire nu participa Crin Antonescu.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Ponta premier intalnire FMI, #Ponta intalnire delegatie FMI, #Ponta premier USL FMI , #premier