Ponta, mesaj la 4 zile de la cutremurul devastator din Italia: Am vrut sa vad ce zic italienii. Ma bucur ca n-au iesit sa spuna 'Coruptia ucide'

Duminica, 28 August 2016, ora 12:54 12430 citiri
Foto: Ambasada Romaniei la Roma

Fostul premier Victor Ponta spune ca se bucura, dupa cutremurul din Italia, ca nimeni nu a iesit sa spuna "Coruptia ucide" si sa ceara schimbarea Guvernului, aluzie la incendiul din Colectiv in urma caruia presedintele Klaus Iohannis a cerut demisia Guvernului.

"Vreau sa imi exprim solidaritatea cu poporul italian si sa prezint condoleante tuturor familiilor victimelor-romani, italieni si de alte nationalitati sau origini! Dumnezeu sa fie alaturi de cei loviti de aceasta tragedie!", scrie pe Facebook Victor Ponta, la patru zile dupa cutremurul devastator in care peste 290 de oameni au murit striviti de gramezile de moloz.

El mentioneaza ca a intarziat cateva zile cu acest mesaj din doua motive.

"Din pacate ceea ce a parut initial un cutremur cu efecte reduse se dovedeste pe zi ce trece o mare tragedie-numarul victimelor (inclusiv romani) creste din pacate fara oprire / ieri a fost zi de doliu national in Italia in conditiile in care sunt identificate alte si alte persoane afectate", arata Ponta.

Totusi, el spune ca se bucura ca italienii, care-si plang mortii, n-au iesit in strada sa strige "Coruptia ucide" si sa ceara schimbarea guvernului, o aluzie la protestele masive de strada de la noi, dupa incendiul din Colectiv, cand mii de oameni au iesit in strada, lucru care a dus la caderea Guvernului Ponta.

"Am vrut sa vad din presa italiana cum se pozitioneaza oamenii politici fata de aceasta tragedie (stiut fiind ca noi romanii semanam deseori cu fratii nostri din Peninsula) -si m-am bucurat (pentru Italia) sa vad ca niciunul nu a incercat sa foloseasca moartea oamenilor pentru un interes politic / niciunul nu a iesit a doua zi sa spuna 'Coruptia ucide' (desi ceva coruptie au si ei in tara lor minunata) / nimeni nu a sarit imediat sa ceara schimbarea Guvernului! Solidaritate si suferinta-fara a folosi tragediile pentru politica/ un exemplu important din partea Italiei", scrie Ponta, referindu-se la motivele pentru care a intarziat cu mesajul sau.

Amintim ca 291 de oameni au fost declarati morti, printre care si 11 romani, in urma cutremurului inregistrat miercuri in Italia, dar in continuare exista persoane date disparute si sansele de a fi gasite in viata scad pe zi ce trece.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News