Ponta, mai apreciat de alegatori decat Antonescu si MRU - sondaj

Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 19:13
5840 citiri
Ponta, mai apreciat de alegatori decat Antonescu si MRU - sondaj
Foto: Renasterea

Liderul PSD, Victor Ponta, se bucura de mai multa apreciere decat liderul PNL, Crin Antonescu, sau liderul Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, arata o serie de sondaje IRSS, realizate la comanda postului TVH2.0.

Astfel, Victor Ponta pare a fi constant in fruntea clasamentului: era cotat cu o parere buna de 62% dintre cei intervievati pe 19 iulie, de 56% de cei intervievati pe 6 septembrie si de 60% dintre repondentii chestionati de IRSS in perioada 17-23 octombrie.

In schimb, presedintele PNL, Crin Antonescu, e in scadere masiva. Pe 19 iulie, 60% dintre cei interogati aveau o parere buna despre el. Procentul celor care aveau aceasta opinie despre liderul politic a ajuns la 47% pe 6 septembrie si la 48% saptamana trecuta.

In ceea ce il priveste pe liderul PFC, Mihai Razvan Ungureanu, pe 19 iulie cei care aveau o parere buna insumau 33% dintre repondenti. Pe 6 septembrie, acestia scazusera la 29%, iar in saptamana 17-23 octombrie au ajuns la 34%.

Aprecierile negative s-au structurat astfel:

32% dintre cei intervievati pe 19 iulie si 33% dintre cei chestionati pe 6 septembrie aveau o parere proasta despre Victor Ponta. Conform datelor inregistrate de IRSS in ultimele sapte zile, cei care au acum o parere proasta despre liderul PSD reprezinta un procent de 31% dintre repondenti.

Pe 19 iulie, 33% dintre cei intervievati aveau o parere proasta despre presedintele PNL, Crin Antonescu. In sondajul din data de 6 septembrie, numarul lor crescuse la 44%, pentru a scadea la 41% in ultimul sondaj pe aceasta tema, din perioada 17-23 octombrie.

Opiniile negative despre Mihai Razvan Ungureanu au inregistrat de asemenea un parcurs fluctuant: pe 19 iulie, 51% dintre cei intervievati aveau o parere proasta despre liderul politic, pe 6 septembrie acest segment scadea la 45%. In saptamana 17- 23 octombrie, procentul celor care au o parere proasta despre liderul ARD reprezinta 49% din totalul intervievatilor.

Intre 6% si 11% dintre repondenti au bifat la rubrica nu stiu / nu raspund la intrebare in ce-i priveste pe liderii PSD si PNL, pe cele patru luni de investigatie. Pentru liderul ARD, procentul celor in necunostiinta de cauza urca de la 16% in iulie la 26% in septembrie pentru a reveni la 17% la sfarsitul lunii octombrie.

Sondajele au fost efectuate de IRSS la comanda postului TVH2.0 pe 19 iulie, 6 septembrie si in ultimele sapte zile (17 - 23 octombrie 2012). Cel mai recent chestionar a fost realizat telefonic pe un esantion de 1.020 de persoane peste 18 ani, cu o marja de eroare de +/- 3%.

Rezultatele vor fi comentate live de la ora 19:00, la emisiunea "Sondajul Zilei", la TVH 2.0.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Ponta Antonescu Ungureanu sondaj, #Victor Ponta incredere sondaje , #presedinte PSD