Ponta: Ma tot cearta toata lumea - cum a ajuns Dancila la Parlamentul European pe semnatura mea?

Miercuri, 17 Octombrie 2018, ora 07:37
9212 citiri
Ponta: Ma tot cearta toata lumea - cum a ajuns Dancila la Parlamentul European pe semnatura mea?
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Pro Romania, Victor Ponta, este in permanenta "certat" cu privire la faptul ca si-a pus semnatura pe candidatura actualului prim-ministru, Viorica Dancila, la Parlamentul European.

"Ma tot cearta toata lumea: cum a ajuns Dancila la Parlamentul European pe semnatura mea? Si m-am uitat pe lista. Pe locul 1 era doamna Corina Cretu. M-am uitat si eu la locul 1. Pe locul 9 era doamna Dancila. De unde era sa stiu eu ca cel de pe locul 9, nici nu mai stiam cine era pe locul 9, ajunge prim-ministru? Ca nu mai semnam nicio lista. Mai bine nu aveam europarlamentari decat asa.

Stiam (ca e loc eligibil - n.red.), dar am zis ca pana la locul 9 poate nu va uitati nici dumneavoastra, nu ma uitam nici eu si uite ca... Dar in loc sa iei locul 1, iei locul 9, asta spune ceva despre criteriile de promovare. Si sunt niste criterii gresite, eu cred ca am ales bine locul 1, domnul Dragnea cand a ales locul 9 sa ajunga locul 1 in tara cred ca a gresit", a sustinut Ponta, marti seara, intr-o conferinta de presa, la Targu Mures.

Fostul premier tot mai spera ca pana in 1 ianuarie 2019 sa existe un alt guvern, care sa poata sta la masa cu Emmanuel Macron si cu Angela Merkel, format tot de PSD-ALDE, cu spirjinul Pro Romania, intrucat nici PNL si nici USR nu ar putea avea o varianta de guvern mai bun.

"Eu in continuare sper, desi, sigur, speranta incepe sa se diminueze, ca pana la 1 ianuarie o sa reusim sa avem un alt guvern, cu un prim-ministru si niste ministri cu care sa ne mandrim timp de sase luni. Daca ramanem cu guvernul actual, pe care, inteleg, iar il schimba, iar ii plimba intre ei, ii da afara, ii baga la loc, o sa ratam o sansa uriasa, o sansa care vine o data la 14 ani. Ceea ce, sincer, e un mare pacat pentru potentialul Romaniei.

Eu am spus deja si nu cred in poveste. Eu nu vad ca PNL sau USR sa aiba un alt guvern mai bun, eu cred ca PSD-ALDE, poate si cu sprijinul nostru, scapa de ce au pus acum acolo si gasesc resurse, fie in PSD-ALDE, ori sprijiniti de PSD-ALDE, ori, nu stiu, o conving pe Corina Cretu sa vina inapoi sase luni, conving niste oameni care sunt social-democrati, dar nu sunt neaparat in conducerea PSD, dar cu care intr-adevar sa ne mandrim cand vor sta la masa cu Macron si cu Merkel.

Recunosc ca am un cosmar la poza cu Macron, Merkel si Dancila", a precizat Victor Ponta.

El a afirmat ca Pro Romania va avea mai putini europarlamentari decat PSD si PNL, insa va promova oameni valorosi, pe baza unor criterii bine stabilite.

"Vreau sa punem aceste criterii, in primul rand, sa stii niste limbi straine. Ca altfel, sa te duci sa dai din maini acolo, e pacat. In al doilea rand, o sa punem criteriu sa ai niste recomandari de la niste persoane care activeaza la nivel european, care te cunosc.

Ca daca tu te duci acolo sa te faci cunoscut, trec cinci ani pana sa te cunoasca cei de acolo. Vreau sa facem niste criterii intr-adevar de capacitatea de a influenta lucrurile de la Parlamentul European si cand partidul e mai mic, poti sa faci lucrurile astea mai bine", a mai spus liderul Pro Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ponta semnatura Dancila europarlamentar, #Ponta Dancila europarlamentar , #stiri Victor Ponta