Ponta: Ma bucur ca "nenorocitul" care nu vroia sa semneze pentru Niculae era Ilie Sarbu

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 22:31
5409 citiri
Ponta: Ma bucur ca "nenorocitul" care nu vroia sa semneze pentru Niculae era Ilie Sarbu
Foto: Evenimentul Zilei

Presedintele PSD, Victor Ponta, este convins ca scandalul "spalare de bani in campania din 2009 a lui Mircea Geoana" a fost declansat joi de procurorii DNA, pentru a abate atentia de la conflictul Raed Arafat-Traian Basescu.

Intrebat, joi seara, la Antena 3, cat de mult jeneaza acest scandal Partidul Social Democrat, Ponta a spus ca problema este serioasa, dar pentru partidul sau "nu inseamna nimic".

"Nu inseamna nimic, pentru ca la fel ca si dumneavoastra mi-e greu sa cred ca fix acum, cand am discutat despre Arafat, apar stenogramele", a spus liderul PSD.

In schimb, el a apreciat ca, daca Ioan Niculae a produs un prejudiciu atat de mare statului roman, de vina sunt cei care au semnat Hotararea de Guvern prin care i s-a dat acestuia gaz mai ieftin, adica ministrul din 2009 al Economiei, Adriean Videanu, si premierul Emil Boc.

"Si ma bucur ca 'nenorocitu' care nu vroia sa semneze Hotararea de Guvern era Ilie Sarbu", a declarat presedintele PSD, care este si ginerele fostului ministru.

Stenograme in dosarul campaniei lui Geoana: Daca o strambeaza cu mine, ii retrag sprijinul

"Chiar ne ia toata lumea de prosti? Cel care ii da gaze ieftin e Adriean Videanu, semneaza Boc, i se da si in 2010, poate si in 2011 (...) Gaz ieftin ii da Boc si Videanu, dar banii ii da lui Geoana? Daca i-o fi dat vreun euro lui Geoana, nu stiu, cred ca i-a dat lui Basescu vreo 10", a mai spus Ponta, referitor la banii cu care Ioan Niculae a sponsorizat candidatii la presedintie din 2009.

Mai mult, Victor Ponta a spus ca din ceea ce s-a intamplat in ultimii ani trebuie invatata urmatoarea lectie: "Cine pierde alegerile e cercetat, ca a fost Adrian Nastase in 2004 sau Mircea Geoana pentru 2009, dar cine castiga alegerile nu are nicio problema cu finantarea campaniei".

Presedintele PSD s-a aratat convins inca o data ca stenogramele au fost aruncate de procurorii DNA in presa pentru ca sa se discute si despre altceva decat despre Raed Arafat si ca "episodul Raed Arafat a pecetluit soarta PDL si a lui Traian Basescu, ceea ce e un lucru bun pentru noi toti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Ioan Niculae, #Niculae Hrebenciuc spalare bani, #Ponta Ilie Sarbu, #Ponta Niculae finantare Basescu , #presedinte PSD