Ponta: Lui Basescu ii este frica de Nana, il va urmari mai mult decat Flota

Luni, 12 Mai 2014, ora 22:021180 citiri
Ponta: Lui Basescu ii este frica de Nana, il va urmari mai mult decat Flota

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca achizitionarea terenului de la Nana de catre familia Basescu a fost un gest de "lacomie" si ca "oamenii gresesc din lacomie".

"Nana pentru mine inseamna doua lucruri: Este sfarsitul politic al lui Basescu pentru ca acopera tot ceea ce uraste romanul de rand la un politician: a cumparat pe sest, si-a folosit familia. (...) Numai rata pe care o plateste dl Basescu lunar acopera 60 de pensii. Il va urmari aceasta chestie mai mult decat Flota. (...)

Reprezinta in acelasi timp explicatia pentru ridicara tensiunii in limbaj, pentru ca are in minte o fraza spusa de doi oameni, de Tiberiu Nitu si de doamna Kovesi: 'Nu putem face cercetari pana pe 21 decembrie, dupa 21 decembrie vom face'", a declarat premierul Victor Ponta, intr-o emisiune realizata de Romania TV la sediul Guvernului.

De asemenea, seful Executivului a spus ca Traian Basescu se teme de ancheta de la Nana, pentru ca "acolo este vorba de foarte multe lucruri ilegale".

Ponta: Dupa ce a taiat Basescu pensiile si salariile, stiti pe ce-a dat Udrea banii?

Nu in ultimul rand, prim-ministrul a spus ca este de parere ca cel care l-a indemnat pe Traian Basescu sa ia terenul agricol din comuna calaraseana a fost fostul consilier prezidential Adrian Radulescu, care i-ar fi spus "Lasa, sefu', facem retrocedari".

Fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu si-a cumparat, la sfarsitul anului trecut, cateva sute de hectare in comuna Nana, din judetul Calarasi. Terenul a costat 1.300.000 de euro, dintre care un milion au fost prin credit bancar si circa 300.000 din resurse proprii.

Ulterior, la initiativa parlamentarilor USL a fost infiintata o comisie parlamentara de ancheta, pentru a se stabili daca tranzactiile privind achizitia terenului, comasat in urma mai multor retrocedari, au fost unele legale.