Ponta: Liderii europeni sunt jenati sa se afiseze cu un lider atat de imprevizibil ca Basescu

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 22:27
2486 citiri
Ponta: Liderii europeni sunt jenati sa se afiseze cu un lider atat de imprevizibil ca Basescu
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, face un bilant neoficial al Uniunii Social Liberale, afirmand ca "majoritatea covarsitoare a populatiei a trecut iremediabil in tabara celor care cred ca lucrurile merg intr-o directie gresita", ceea ce inseamna o evolutie importanta pentru uniune.

"Cei mai multi dintre intelectualii care l-au legitimat pe Basescu au reusit sa se desprinda si sa-si manifeste public dezamagirea profunda" si "cei din mediul de afaceri (inclusiv investitorii straini) s-au trezit sufocati de coruptia si dirijismul politic care au intrecut cu mult chiar si cele mai negre recorduri romanesti in domeniu", scrie Victor Ponta, pe blogul sau.

Despre partenerii europeni ai Romaniei, liderul PSD afirma ca "au devenit din ce in ce mai jenati sa se afiseze cu un lider atat de imprevizibil si impredictibil". Ponta mentioneaza Rusia si China printre marile puteri care au trecut tara noastra in categoria "indezirabililor".

In opinia lui Ponta, "toate aceste realitati au produs acel sentiment de confruntare totala intre Basescu si ai lui, pe de o parte, si restul societatii - pe de alta parte".

Bilantul lui Victor Ponta continua cu argumentele sale in vederea realizarii uniunii dintre cele doua formatiuni politice, atat de diferite ca doctrina.

Ponta: Sistemul fostei Securitati l-a sprijinit pe Basescu in cariera sa politica

"Crin a crezut ca rezultatul sau personal foarte bun din alegerile prezidentiale, corelat cu prabusirea de moral a PSD dupa aceleasi alegeri, va duce la consolidarea PNL ca principala alternativa a PDL pe scena politica (...)Acest lucru nu s-a intamplat", afirma liderul PSD.

Relatia cu Crin Antonescu, ireprosabila

Ponta vorbeste despre iluzia de a transpune in PSD mesajul "celei de-a treia cai" a laburistilor britanici, lucru ce se putea realiza numai in conditiile in care PNL nu ar fi rezistat in Opozitie si s-ar fi alaturat PDL-ului, iar sistemul nostru electoral sa evolueze spre un majoritar uninominal pur.

Pana la urma insa, pornind si de la simpatia cu care Victor Ponta se simtea legat de Crin Antonescu, "am ajuns sa stam la aceeasi masa", mai scrie liderul social-democrat.

In treacat, Ponta comenteaza si ultimele afirmatii ale ministrului Muncii, Sebastian Lazaroiu, despre care afirma ca este "Caracatita Paul a lui Basescu", ale caror previziuni "nu fac altceva" decat sa-l amuze.

La sase luni dupa infiintarea USL, Ponta subliniaza: "a fost mult mai greu decat ma asteptam, dar cu rezultate mult mai bune decat ma asteptam!".

"Relatia personala si coordonarea dintre Crin si mine a functionat aproape ireprosabil in comunicarea publica, in pozitia din interiorul partidelor noastre si in conceperea principalelor strategii si responsabilitati", mai scrie liderul PSD, laudand faptul ca fiecare dintre cei doi lideri politici si-a asumat rolul "care i se potriveste".

Oprescu, un aliat important

Numai cuvinte de lauda are Victor Ponta si despre Sorin Oprescu, actualul primar al Capitalei. "Sunt optimist ca in acest efort urias vom avea alaturi inca un aliat important - Sorin Oprescu", scrie Ponta.

Amintind despre promisiunea lui Oprescu de a sprijini candidatura lui Crin Antonescu la presedintie, facuta in timpul unei reuniuni ai alesilor locali, Victor Ponta isi exprima credinta ca si Guvernul USL va primi acelasi sprijin.

"Cred ca Oprescu va fi reales Primar General (povestea cu plecatul la Cotroceni lansata de PDL ii poate face doar rau, il aseaza pe o pozitie rusinoasa alaturi de Basescu, dar reflecta doar incapacitatea lor de a gasi un contracandidat - aici Cristi Preda a fost corect)", mai scrie Ponta.

"Cand in batalia cu Antonescu-Oprescu-Ponta tu poti sa aliniezi doar Boc-Udrea-Anastase (procentele de incredere ale celor trei ai tai adunate neajungand nici macar la nivelul unuia singur dintre adversari, nemaitinand cont de pasivul acestora) rezultatul este usor previzibil", adauga liderul PSD.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Victor Ponta bilant USL, #Victor Ponta relatie Crin Antonescu, #Victor Ponta Sorin Oprescu , #PSD