Ponta, la mitingul USL: Basescu, ultimul comunist si securist al Europei

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 20:08
3976 citiri
Ponta, la mitingul USL: Basescu, ultimul comunist si securist al Europei
Foto: Ziare.com

Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a solicitat romanilor, miercuri, la lansarea candidatilor USL la parlamentare, sa nu le acorde iertare si imunitate celor care si-au batut joc de ei, respectiv sa nu-i lase in Parlament pe Traian Igas, Roberta Anastase si Elena Udrea. In plus, despre Traian Basescu, a subliniat ca este "ultimul comunist al Europei".

"In 2013, odata cu sfarsitul regimului Basescu, se va incheia perioada post-comunista din Romania. Traian Basescu este ultimul comunist al Europei, ultimul securist al Europei", a acuzat premierul.

"Nu le acordati iertare si imunitate pe 9 decembrie celor care au furat si si-au batut joc de voi. Nu-i lasati ajunga in Parlament pe Igas, Anastase, Udrea, si pe ceilalti care si-au batut joc de voi", a cerut Ponta.

El a aratat ca cei care si-au batut joc de romani merita sa plateasca si sa stea in fata Justitiei, nu in Parlament.

Cati bani da USL pentru "aplaudacii" de pe National Arena

"Ei merita sa plateaca pentru tot raul pe care l-au facut. Nu trebuie sa fie in Parlament, trebuie sa fie in fata Justitiei", a subliniat Ponta. "Presedintele Romaniei, indiferent cine e acesta, trebuie sa asculte de vointa poporului roman, nu sa-si puna in functie nici cel mai servil colaborator, nici cel mai bun produs al serviciilor de informatii, nici favorite, nici oameni care platesc campanii electorale", a adaugat premierul.

De ce are nevoie Romania

Prim-ministrul a explicat faptul ca Romania trebuie sa se bazeze, din punctul de vedere al cresterii economice, pe energie si agricultura, dar si de modernizarea infrastructurii.

"Ne batem joc de ceea ce Dumnezeu ne-a dat. Sa nu mai taiem pensii si salarii, ci sa investim si sa avem locuri de munca in energie si agricultura. Vreau sa stabilim ce inseamna infrastructura de care Romania are nevoie: drumuri, un sat romanesc modernizat, mari orase care sa nu inghete in aceasta iarna, pentru ca Boc s-a razbunat pe cetatenii marilor orase, ca nu l-au mai votat", a spus Ponta.

De asemenea, el crede ca trebuie folosite fondurile europene, pe care USL "se chinuie" sa le readuca in Romania.

In plus, potrivit spuselor sale, nu este de ajuns sa reduci numarul functionarilor, ci trebuie sa faci aparatul de stat mai eficient, astfel incat sa raspunda asteptarilor populatiei.

Miting urias USL: 80.000 de oameni adusi pe Arena Nationala (Galerie foto)

Nu in ultimul rand, Sanatatea si Educatia trebuie sa ocupe un rol central in bugetul pentru 2013 - 2016. "Nimic nu putem sa facem in aceasta tara daca nu spunem ca Sanatatea si Educatia sunt importante pentru Romania. Ma angajez, ca prim-ministru, ca nu vom taia tot timpul de la Sanatate si de la Educatie. Tinerii mai bine educati si romanii mai sanatosi pot sa faca o tara mai prospera", a subliniat Ponta.

El a cerut romanilor, atat cei prezenti pe stadion, 80.000 la numar potrivit statisticilor USL, cat si celor care nu au ajuns acolo, sa creada in faptul ca Romania se poate schimba in bine.

Crin Antonescu: In Europa, nu ai ce cauta ca Basescu fara popor!

"Ne-am obisnuit sa ne plangem la Bruxelles, sa spunem ca in Romania nu se poate. Dupa aceste 5 luni dificile, am venit sa va spun ca eu cred ca Romania se poate schimba in bine. Cred ca putem sa mergem inainte, sa ducem schimbarea pana la capat si cred in dumneavoastra. Eu cred in Romania si va rog pe toti sa credeti in tara noastra", a conchis premierul.

Mitingul USL a avut loc pe Arena Nationala, fiind prezenti toti liderii din alianta. Pe langa Victor Ponta, au luat cuvantul si Crin Antonescu, Daniel Constantin si Liviu Dragnea. Lista candidatilor nu este, inca, definitivata, chiar daca majoritatea au fost prezentati miercuri. Potrivit lui Daniel Constantin, mai trebuie stabiliti 1 - 2 la suta din candidati. Printre cei incerti se numara si Gigi Becali, acceptat de Biroul Politic al PNL drept candidat din partea liberalilor.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta Basescu comunist securist, #Ponta discurs miting USL, #Ponta Udrea Anastase Parlament , #Traian Basescu