Ponta l-a certat pe ministrul Agriculturii: De ce e protest la mine si nu la minister, e mai mult loc

Joi, 02 Aprilie 2015, ora 13:02
4984 citiri
Ponta l-a certat pe ministrul Agriculturii: De ce e protest la mine si nu la minister, e mai mult loc
Foto: Victor Ponta Facebook

Premierul Victor Ponta l-a certat, joi, in sedinta de guvern, pe ministrul Agriculturii Daniel Constantin, aratandu-se deranjat de protestul fermierulor care se desfasoara la aceasta ora in fata Palatului Victoria si care a blocat traficul in centrul Capitalei.

"Domnul ministru, stiam ca aveti toti banii... De ce sunt suparati ferimierii?", l-a intrebat pe un ton dojenitor Ponta pe Constantin.

Trafic blocat in centrul Bucurestiului de un protest la Guvern (Video)

Ministrul a explicat ca a fost o mica intarziere la plata subventiilor, insa acum banii sunt in cont si vor fi facute platile.

"Daca au banii de ce protesteaza? De ce nu protesteaza la dvs. ca e mai mult loc, de ce protesteaza la Guvern?", a continuat Ponta pe acelasi ton.

Constantin a inceput sa spuna ca fermierii mai au si alte nemultumiri, care nu tin doar de ministerul pe care il conduce, insa premierul l-a intrerupt trimitandu-l sa mearga sa comunice cu oamenii din strada si sa lamureasca problemele.

"Va rog sa mergeti sa dialogati, sa informati si presa si sa nu mai existe probleme pentru ca, pana la urma, au si oamenii dreptate", a spus Ponta, inchizand subiectul.

Circa 2.500 de crescatori de bovine si ovine protesteaza in fata cladirii Guvernului, traficul in zona fiind restrictionat.

Printre nemultumirile oamenilor, pe langa intarzierea subventiilor, se numara diminuarea subventiei pe cap de animal, tergiversarea aprobarii Normelor metodologice la Legea pajistilor, astfel incat primariile sa poate incasa in continuare subventii, desi nu au animale, lipsa unei strategii nationale pentru producatorii mici si mijlocii de lapte, care vor fi scosi de pe piata odata cu eliminarea cotelor de lapte, de la 1 aprilie 2015, obligativitatea transformarii exploatatiilor in exploatatii cu personalitate juridica sau pericolul dublei impozitari prin atestatul de producator si carnetul de producator.

Totodata, fermierii se plang de monopolul detinut de medicii veterinari de libera practica, acest fapt ingradind posibilitatea crescatorilor de animale de a-si alege medicul veterinar, dar si de birocratizarea excesiva.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Ponta Daniel Constantin protest guvern, #fermieri protest Guvern reactie Ponta , #guvern