Ponta: Ion Stan va fi exclus din PSD. Sa-si dea demisia din Parlament!

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 12:48
3508 citiri
Ponta: Ion Stan va fi exclus din PSD. Sa-si dea demisia din Parlament!
Foto: Antena 3

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri, dupa ce s-a votat in plenul Camerei Deputatilor impotriva arestarii preventive a deputatului social-democrat Ion Stan, ca acesta a fost exclus din grupul parlamentar al PSD si va fi exclus si din partid. Totodata, i-a cerut demisia din Parlament.

Prim-ministrul a subliniat ca el a votat, in calitate de deputat, pentru ridicarea imunitatii lui Ion Stan, pentru ca "trebuia sa votam ridicarea imunitatii".

"Eu am votat in favoarea cererii si am transmis acest mesaj si colegilor. Fiecare a votat cum a vrut, votul a fost secret", a spus premierul.

Guvernul va fi investit azi. Ponta si Antonescu sustin ca nu s-au certat deloc

Victor Ponta a precizat ca deputatul PSD acuzat de trafic de influenta a fost exclus din grupul parlamentar - asa cum a facut si Alin Trasculescu, pentru a permite justitiei sa isi urmeze cursul - si i-a cerut sa-si dea demisia din Parlamentul Romaniei.

"Nu pot sa il exclud pe loc, daca domnia sa nu pleaca din PSD, organizatia Dambovita, va face acest lucru. Eu i-o cer in mod public (demisia din PSD - n.red.). Sper ca domnia sa sa isi dea demisia din functia de deputat(...) Ne va afecta clar in rapoartele internationale (...) Domnul Stan e cercetat, doar ca nu poate fi arestat. Probabil va fi trimis in instanta", a declarat presedintele PSD.

Victor Ponta a sustinut ca nu a vazut dosarul lui Stan, dar "i-am intrebat pe cei din Comisia Juridica atunci cand au facut raportul, mi-au spus 'Da, sunt probe clare pentru comiterea acelor fapte'".

"Vreau sa precizez ca va fi cercetat si probabil trimis in judecata. Oricum va fi cercetat, oricum il vor trimite in judecata, iar daca judecatorul va considera, il va aresta. (...) Daca cei din Comisia Juridica au dat aviz favorabil pentru ridicarea imunitatii, ar fi trebuit ca si cei din plen sa tina cont", a explicat prim-ministrul.

Victor Ponta a sugerat ca e posibil ca o parte dintre colegii din USL nou intrati in Parlament sa nu fi stiut cum sa voteze cu bile, desi el le-a explicat cum se pun bilele in urna neagra si cea alba.

"E clar ca nu e vorba doar de parlamentarii PSD, poate unii parlamentari din PNL si din alte grupuri n-au fost de acord cu ideea", a mentionat liderul social-democrat.

Ion Stan nu poate fi arestat - deputatii au respins cererea de ridicare a imunitatii

Vineri, deputatii au decis, cu 226 de voturi pentru si 145 impotriva, sa respinga cererea de arestare preventiva a lui Ion Stan, dupa ce anterior Comisia Juridica a Camerei daduse aviz favorabil arestarii.

Parlamentarii din Camera Deputatilor au respins astfel cererea de arestare preventiva a deputatului PSD, asa cum cerusera procurorii DNA. Au fost 379 de voturi exprimate, dintre care opt voturi au fost anulate, astfel incat au existat 371 de voturi valabil exprimate.

Urmarirea penala a lui Ion Stan poate continua, insa, chiar si fara votarea cererii de arestare preventiva. Deputatul PSD s-a aparat, vineri, in plenul Camerei Deputatilor, in fata acuzatiilor care i se aduc.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au inceput pe 22 noiembrie urmarirea penala a politicianului pentru trafic de influenta.

In ordonanta de incepere a urmaririi penale se arata ca, in perioada 12-14 noiembrie 2012, Ion Stan a pretins de la un denuntator 130.000 lei, bani destinati pentru achizitionarea combustibilului necesar unor autoturisme ce urmau a fi folosite in cursul campaniei electorale, precum si pentru achizitionarea unor produse alimentare ce urmau a fi impartite in preajma alegerilor parlamentare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Ion Stan exclus PSD, #Ponta cere demisia Stan, #Ponta demisie Stan Parlament , #premier