Ponta: Iohannis merge la Bruxelles ca surda in hora

Luni, 26 Octombrie 2015, ora 10:53
6336 citiri
Ponta: Iohannis merge la Bruxelles ca surda in hora
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta i-a raspuns, luni dimineata, presedintelui Klaus Iohannis, dupa ce acesta l-a criticat ca urmare a declaratiilor pe tema inchiderii granitelor Romaniei.

"Sa lamuresc situatia Romaniei si pe cetateanul Klaus Iohannis - care e situatia cu refugiatii: exista o tendinta pe scena europeana de a inchide granitele, iar datoria mea fata de cetatenii Romaniei - am mers sa discut cu Bulgaria si Serbia ca sa avem o actiune si coordonare pe ce e cea mai mare provocare in acest moment.

Guvernele celor trei tari suntem solidari, insa daca toti ceilalti isi inchid granitele nu o sa fim de acord ca toti refugiatii sa ramana intre Romania, Bulgaria si Serbia.

Toti cetatenii Romaniei sa stie ca am luat masuri pe plan national si pe plan regional. Mesajul meu este de calm, ca nu vom fi singuri pe acest subiect", a declarat Victor Ponta.

Reactia lui Iohannis la inchiderea granitelor: Ponta nu a avut niciun mandat ca sa angajeze Romania intr-un fel

Premierul sustine ca presedintele Iohannis "nu face nimic", fiind intrebat cu privire la declaratiile acestuia.

"Problema nu e ce spune dl Iohannis, ci ca nu face nimic. Stiti ce a facut la Bruxelles? Colegii mei premieri imi spun ca atunci cand merge la Bruxelles e ca surda in hora. Merge acolo, tace din gura", a declarat Victor Ponta, la intrarea in sediul PSD.

Ponta: Iohannis, arogant. Sunt viceprimar la Sibiu ca sa ii cer mandat?

Acesta da vina pe fostul presedinte Traian Basescu, pentru acuzatiile pe care i le-a adus Klaus Iohannis.

"Dl Basescu ii intinde o capcana si dl Iohannis, arogant, cade in capcana. Mandat pentru ce? Sunt viceprimar la Sibiu ca sa ii cer mandat? Este cetatean al Romaniei si trebuie sa se lamureasca intai. Mai bine ma intreba intai si sa stie sa zica la Bruxelles, asa s-a dus ca surda in hora", a mai spus prim-ministrul.

Ponta confirma ca Romania si-ar putea inchide granitele in fata refugiatilor

Sambata, premierul a spus, la Sofia, dupa intalnirea cu omologii din Serbia si Bulgaria, ca cele trei state sustin la Bruxelles inchiderea propriilor granite, daca si Germania si Austria vor face acelasi lucru.

Basescu si Predoiu ii cer socoteala lui Ponta pentru declaratia privind inchiderea granitelor

Printre primii care au criticat declaratia facuta de Victor Ponta s-au numarat Traian Basescu si Catalin Predoiu. Ulterior, duminica, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca Ponta "nu a avut niciun mandat ca sa angajeze Romania intr-un fel".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ponta Iohannis Bruxelles, #Ponta Iohannis surdul in hora, #Ponta inchidere granite , #Klaus Iohannis