Ponta, intrebat de unde va acoperi banii pierduti prin amanarea majorarii accizei: De la Presedintie

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 12:41
3861 citiri
Ponta, intrebat de unde va acoperi banii pierduti prin amanarea majorarii accizei: De la Presedintie
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, ca gaura de la buget lasata de amanarea cu trei luni a accizei suplimentare la carburanti va fi acoperita de la Presedintie.

Intrebat de jurnalisti cum va acoperi golul de venituri rezultat din amanarea majorarii accizei la carburanti, conform recomandarii Fondului Monetar International, premierul a raspuns: "De la Administratia Prezidentiala, ca domnul presedinte a spus ca sunt bani", a mentionat prim-ministrul, citat de Mediafax.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care, luni, FMI a transmis Romaniei sa gaseasca masuri compensatorii pentru a acoperi suma de 600 milioane de lei prevazuta in bugetul pe 2014, ce reprezenta incasarile estimate din acciza suplimentara de 7 eurocenti pe litrul de carburant.

FMI, despre amanarea accizei la carburanti: Trebuie sa gasiti urgent alte resurse

"Pentru a asigura atingerea tintei de deficit bugetar de 2,2% din PIB, va fi necesara adoptarea unor masuri care sa compenseze veniturile pierdute in urma amanarii cu trei luni a majorarii accizei la carburanti.

Autoritatile au cerut discutarea unor astfel de masuri in luna ianuarie cu echipa FMI, fiind vizata combinarea primelor doua evaluari ale programului economic sustinut prin acordul stand-by. O misiune FMI a planificat o vizita la Bucuresti in luna ianuarie", potrivit unei declaratii de presa transmisa luni de reprezentantul rezident al FMI in Romania si Bulgaria, Guillermo Tolosa.

Presedintele Traian Basescu a sustinut in repetate randuri ca masura nu este una benefica si ca nu va promulga bugetul pe 2014 daca aceasta nu va fi eliminata.

Saptamana trecuta, cei doi lideri politici au ajuns la un compromis: seful statului a aprobat bugetul pe anul viitor, iar premierul a anuntat ca acciza suplimentara la carburanti va fi amanata cu trei luni.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ponta FMI bani acciza suplimentara, #Ponta Basescu acciza carburanti, #Ponta bani acciza carburanti, #Ponta Basescu bani acciza , #Traian Basescu
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Ponta...... cum ar fi sa apelezi la Dragne sa nu mai impartä..
R
razek
rank 1
Nu de la presedinte tre' sa iei banii, ci de la Dragne si Sovar...