Ponta, intrebat cati km de autostrada s-au construit din supra-acciza: E o interpretare gresita

Joi, 05 August 2021, ora 18:386788 citiri
Ponta, intrebat cati km de autostrada s-au construit din supra-acciza: E o interpretare gresita

Victor Ponta a fost intrebat cati kilometri de autostrada s-au construit din suma colectata din acciza suplimentara la carburanti de sapte centi, premierul spunand ca este vorba despre o interpretare gresita.

Prim-ministrul a fost rugat sa precizeze care este suma colectata din supra-acciza si cati kilometri de autostrada s-au construit din acesti bani, arata Mediafax.

"Vreau sa explic foarte clar, pentru ca este o interpretare gresita pe care o folositi tot timpul si pe care va multumesc ca imi dati ocazia sa va lamuresc. In primul rand, suma colectata...va transmit imediat de la Ministerul de Finante", a spus Victor Ponta.

Acciza la carburanti, efect de bumerang: Vanzarile s-au prabusit in aprilie. Un esec al guvernarii?

Premierul a mentionat ca acciza nu a crescut pretul combustibilului, motivand ca "azi, preturile la carburant sunt mai mici decat inainte de introducerea accizei".

Victor Ponta a explicat ca, din suma colectata, sunt cofinantate atat proiectele europene de infrastructura, cat si cele nationale, pentru ca fondurile din programele structurale nu acopera decat o mica parte din necesitatile de infrastructura ale tarii noastre.

"Noi avem, in 2015, 19 miliarde de lei cofinantari la proiecte europene. Evident ca acciza nu acopera in niciun caz acesti 19 miliarde - daca nu ma insel, erau 2,4 miliarde anual, deci o parte din cei 19 miliarde", a spus Ponta, adaugand ca din banii din accize a fost repornita Autostrada Transilvania.

Fostul ministru al Transporturilor Dan Sova declara, in luna aprilie ca din acciza suplimentara la carburanti se pot construi aproape 700 de kilometri de autostrada.

Sova a numarat cati kilometri de autostrada construieste din acciza suplimentara