Ponta incearca sa-l apere pe Tariceanu: Iohannis i-a prelungit lui Olteanu mandatul la BNR

Duminica, 31 Iulie 2016, ora 20:44
7054 citiri
Ponta incearca sa-l apere pe Tariceanu: Iohannis i-a prelungit lui Olteanu mandatul la BNR
Foto: Facebook/Victor Ponta

Victor Ponta a comentat duminica, pe Facebook, dosarul in care Bogdan Olteanu a fost plasat in arest la domiciliu si scandalul din jurul acestui subiect.

Fostul premier a acuzat presa de manipulare pentru ca a relatat ca Olteanu a fost numit in 2009 viceguvernator al BNR de catre Calin Popescu Tariceanu, incercand sa arunce pisica in curtea presedintelui Klaus Iohannis.

"CINE L-A NUMIT PE BOGDAN OLTEANU LA BNR - un caz scoala de manipulare din partea Propagandei din Romania!!! Si poate un caz nou la DNA???

Dvs credeti ca l-a numit Tariceanu? Pacaleala - Nu e adevarat! Sau credeti ca l-a numit Crin Antonescu? Sau Isarescu? Sau PSD? Nici vorba!!! Cititi pana la sfarsit si veti afla detalii! Nu va lasati pacaliti de mandatul pe 5 ani primit in 2009!!! Bogdan Olteanu a fost numit pentru un nou mandat in CA al BNR in iunie 2014!!! La propunere sefului de atunci al PNL dl Klaus Iohannis! Si cum nu cred ca Dl Iohannis avea habar atunci cine e Olteanu pot sa ma gandesc ca la numirea sa a fost vorba de un trafic de influenta din partea cuiva foarte apropiat atunci de Iohannis?!?", a insinuat pe Facebook Victor Ponta.

Fostul premier spune ca multi "deontologi" care au contestat decizia lui Crin Antonescu din 2009 (cand a avut loc prima numire) nu au comentat deloc in 2014, la renumirea lui Olteanu.

"Deci cine credeti dvs ca este liderul PNL atat de apropiat de Iohannis ca sa poata sa il impuna pe Olteanu in singura functie de la BNR alocata partidului?!?! Ghici ciuperca ce-i!!!", a continuat el, defiind prima data cand face aluzie la relatia pe care Olteanu a avut-o cu actualul copresedinte al PNL, Alina Gorghiu.

Cu toate observatiile lui Ponta, insa, mentionam ca faptele de care este acuzat Olteanu s-au petrecut inainte de prima numire in CA al BNR, iar surse judiciare au declarat presei ca parte din banii ceruti de Olteanu au ajuns si la Calin Popescu Tariceanu. Seful Senatului a negat.

Amintim ca Bogdan Olteanu a fost plasat, vineri, in arest la domiciliu, dupa ce a petrecut o noapte in Arestul Politiei Capitalei, fiind acuzat de trafic de influenta. Mai exact procurorii sustin ca in 2008, cand era presedintele Camerei Deputatilor si lider PNL, Olteanu ar fi primit un milion de euro si alte beneficii pentru a determina ca Liviu Mihaiu sa fie numit Guvernator al Deltei Dunarii.

Sursele judiciare citate spun ca lui Olteanu i-ar fi fost dusa suma de doua milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vintu, dupa ce cei doi se intalnisera la proprietatea omului de afaceri, in Delta Dunarii.

Citeste si reactia lui Sorin Ovidiu Vintu in acest caz

A.G.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta trafic influenta Iohannis, #Ponta trafic influenta Olteanu, #Olteanu trafic influenta, #Olteanu arest domiciliu , #Klaus Iohannis