Ponta, in cursa pentru Cotroceni: Daca voi primi sprijinul colegilor, voi candida

Luni, 30 Iunie 2014, ora 18:18
3468 citiri
Ponta, in cursa pentru Cotroceni: Daca voi primi sprijinul colegilor, voi candida
Foto: Digi 24

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, ca daca are sprijinul colegilor sai va candida la alegerile prezidentiale.

"Am hotarat in mod informal calendarul structurilor noastre statutare - CEx si Consiliu National pe 1 august, Congresul dupa 10 septembrie", a spus premierul, care a precizat ca va cere sprijinul colegilor sai pe 1 august si ca, daca il va primi, va candida pentru Cotroceni.

"Pana pe 1 august, cine va dori sa candideze trebuie sa anunte in fata Consiliului National", a mai afirmat premierul.

Ponta, singura nominalizare a PSD la prezidentiale - surse

Acesta a amintit ca unul dintre numele vehiculate pentru a fi candidatul PSD la prezidentiale, fostul candidat din anul 2009 Mircea Geoana, a spus clar ca il va sprijini pe actualul lider PSD, daca acesta va intra in cursa pentru Presedintia Romaniei.

"Ce pot sa va spun este ca, dupa ce luam aceasta decizie pe 1 august, trebuie sa avem inca o data o discutie foarte clara cu aliatii nostri, UNPR si PC, pentru ca va fi vorba de un candidat comun al celor trei partide", a subliniat Ponta.

"Nu ma forteaza nimeni"

Presedintele PSD a explicat ca nu candideaza pentru ca l-ar forta cineva si ca nici nu se lasa rugat, dar ca inainte de lua o decizie, trebuia sa discute cu colegii sai social-democrati "care e situatia actuala a Romaniei".

"Am spus ca proiectul meu personal este acelasi, de a ramane prim-ministru pana in 2016. Daca sunt candidatul care are sansele cel mai mari sa castige, voi anunta pe 1 august.

Important este ca Romania sa aiba pe cei doi principali actori politici - presedintele si prim-ministrul - lucrand in tandem si ajutandu-se. (...) Nu putem sa stam cu mainile incrucisate la un al treilea mandat al lui Traian Basescu, pentru ca sunt candidati care nu se cheama Traian Basescu, dar spun acelasi lucru", a precizat premierul.

"Cine se ocupa de cine sa-mi ia locul pleaca din partid"

Intrebat cine va fi presedintele PSD, daca el va ajunge la Cotroceni, Ponta a raspuns: "Cel care, pana pe 16 noiembrie (al doilea tur de scrutin al prezidentialelor - n.red.), in loc sa se ocupe de campania prezidentiala, se ocupa de cine imi ia mie locul, va pleca din partid a doua zi".

"Orice candidat al nostru a intrat in turul 2, cred ca in istoria noastra doar Cristi Diaconescu nu a intrat in turul 2 (la Primaria Capitalei, in anul 2008, a iesit pe locul 3 in primul tur - n.red.) ", a mai spus Victor Ponta, care a adaugat ca "toata lumea trage in campanie pentru functia de presedinte".

Dragnea: Colegii vor ca Ponta sa candideze la prezidentiale, nu vor alegeri interne

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica, la Orastie, ca social-democratii cu care a discutat in cadrul sedintei informale a Comitetului Executiv doresc ca Victor Ponta sa candideze la prezidentiale, fara a mai organiza alegeri interne in partid pentru desemnarea candidatului.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Victor Ponta candidat prezidentiale, #Ponta candidat PSD, #Victor Ponta alegeri prezidentiale , #presedinte PSD