Ponta, in Bulgaria: M-am enervat foarte tare ca lucrarile la Podul Prieteniei vor dura un an

Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 20:15
4173 citiri
Ponta, in Bulgaria: M-am enervat foarte tare ca lucrarile la Podul Prieteniei vor dura un an
Foto: Facebook.com

Presedintele Partidului Socialist Bulgar, Serghei Stanisev, care este si presedintele Partidului Socialistilor Europeni, a cerut duminica, la Ruse, accelerarea procedurilor pentru inaugurarea podului dintre Vidin si Cafat.

"Am rugat ca guvernul roman, precum si urmatorul cabinet bulgaresc sa accelereze toate procedurile pentru punerea in exploatare a podului Calafat-Vidin", a declarat politicianul bulgar intr-o conferinta de presa comuna, la Ruse, cu premierul roman, Victor Ponta, presedintele PSD. Ponta a venit in Bulgaria pentru a participa la un miting electoral al socialistilor bulgari.

Raspunzand unei intrebari, Stanisev a mai spus ca o portiune de 20 de kilometri de drum pe teritoriul Bulgariei spre podul Vidin-Calafat trebuie reparata de urgenta, pentru ca in caz contrar se va ingreuna accesul spre noul pod.

Intrebat daca a discutat cu Stanisev despre posibilitatea de a fi construit un nou pod la Giurgiu-Ruse, Ponta a declarat ca mai intai trebuie terminat proiectul la Calafat-Vidin. "Ar fi foarte bine daca reusim sa includem in proiectele ce vor fi realizate in urmatoarea perioada de programare 2014-2021 un nou pod peste Dunare", a spus seful executivului roman.

"Am aflat ca Podul Prieteniei, intre Giurgiu si Ruse, trebuie sa intre in reparatie si m-am enervat foarte tare cand am aflat ca aceasta este programata sa dureze un an", a declarat Victor Ponta. In opinia lui, este inadmisibil ca lucrarile sa dureze atat de mult.

Prezent la conferinta de presa comuna, Plamen Oresarski, desemnat de Stanisev drept viitorul premier al Bulgariei in cazul in care socialistii ar obtine o majoritate parlamentara in alegerile din 12 mai, a amintit ca partea bulgara a podului a fost renovata in urma cu mai putin de un an si jumatate. El s-a angajat ca nu va permite licitatii publice in urma carora sa fie nevoie de noi lucrari de reparare dupa numai un an si jumatate.

Conferinta de presa a fost precedata de o intalnire in cadrul careia Victor Ponta si Serghei Stanisev au discutat despre posibilitatile de cooperare economica efectiva. Stanisev a subliniat importanta Strategiei Dunarii. In opinia lui, competitia ce a existat in trecut intre Bulgaria si Romania trebuie inlocuita de un parteneriat.

Politicianul bulgar a spus ca, in ultimii ani, diferenta intre sudul Bulgariei, unde s-au facut multe investitii cu banii europeni, si nordul tarii s-a marit. "Trebuie sa se puna capat acestei diferente si toate regiunile sa se dezvolte simultan", a subliniat liderul socialistilor din tara vecina.

Serghei Stanisev a multumit prietenului sau, Victor, pentru marele gest de a veni in Bulgaria in Duminica Floriilor.

"Anul trecut, am fost in Romania pentru lansarea campaniei electorale si am ramas impresionat de contactul direct al lui Victor cu oamenii", a mai spus Stanisev. Dupa parerea liderului socialistilor europeni, "cel mai tanar premier din Europa are vointa si talentul sa duca Romania pe calea cea buna si sa faca din ea o tara care prospera".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Victor Ponta Pod Giurgiu Ruse, #Ponta pod Calafat Vidin , #presedinte PSD