Ponta il vrea pe Geoana exclus: In PSD nu mai dicteaza Vintu, Gusa, UNPR

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 16:02
3317 citiri
Ponta il vrea pe Geoana exclus: In PSD nu mai dicteaza Vintu, Gusa, UNPR

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca Biroul Permanent National a votat, in unanimitate, trimiterea deciziei de excludere din partid a lui Mircea Geoana catre Comitetul Executiv al PSD, care va avea loc pe data de 22 noiembrie.

"Referitor la subiectul Mircea Geoana precizez, afirmand ca pana la CEx care va fi convocat saptamana viitoare, pe data de 22, ma voi abtine de la comentarii si de a raspunde la orice provocare si cred ca colegii mei vor face la fel, astfel incat agenda sa ramana la adevaratele probleme. Precizez ca decizia luata saptamana trecuta a fost o decizie buna si, prin vot unanim al BPN, a fost reconfirmata.

Ma simt dator sa fac aceste scurte precizari pentru membrii de partid - din pacate domnul Geoana nu si-a facut datoria fata de PSD, fata de milioanele de oameni care in 2009 si-au pus sperantele in schimbarea regimului Basescu - au fost momente in care a folosit functia de presedinte al Senatului doar in interes personale, putand fi acuzat de un sabotaj la adresa USL, inclusiv atitudinea sa de ieri (duminica, n.red.) in fata comisiei fiind aceea a unei victimizari personale.

Sunt convins ca ieri domnul Geoana n-ar fi trebuit sa faca conferinta de presa inainte de comisie, trebuia sa fie prezent in fata comisiei - e clar ca pe domnul Geoana nu ne putem baza pentru alegerile din 2012 (...) A facut o alegere - intre partidul care te propune si functie sa alegi functia. Functia de la Senat, castigata de PSD, prin voturile obtinute de senatorii sai, e a USL si vom incerca, in perioada urmatoare, sa o recastigam pentru USL si Opozitie", a afirmat Ponta.

Vintu, Gusa, UNPR nu mai decid

Victor Ponta a spus ca functia de presedinte al Senatului poate servi Puterii doar in cazul suspendarii presedintelui Traian Basescu si a dat de inteles ca, pe timpul cat PSD a fost condus de Geoana, in partid au dictat altii.

"Aceasta functie nu e obiectivul USL, obiectivul sau e rasturnarea regimului Basescu - Boc. In perioada urmat functia de la Senat poate fi utila celor de la putere intr-un singur fel - asigurand un scut pentru Traian basescu in cazul unei proceduri de suspendare.

Decizia de ieri si de azi arata ca PSD e capabil sa se desprinda de lucrurile gresite din trecut - in PSD nu mai decid Vintu, Gusa, sau cei din UNPR", s-a aratat de parere Victor Ponta.

Apel catre Geoana

"Imi doresc si fac apel la domnul Geoana daca mai are un pic de respec pentru partidul care i-a dat atatea, sa ne sprijine pentru a nu mai deturna atentia de la problemele reale - buget, cazul de coruptie de la Cluj. Consider ca prin modul in care a dorit sa mediatizeze acest caz i-a sprijinit pe cei de la putere", a adaugat Ponta.

El i-a cerut acestuia "o pozitie demna, eleganta" si sa se gandeasca mai intai la PSD si mai apoi la presa.

Ponta a spus chiar ca Geoana nu e un membru al Opozitiei, considerand ca aceasta nu va pierde functia de presedinte al Senatului, intrucat nu o avea.

"Functia de la Senat nu e in acest moment ocupata de un reprezentant al Opozitiei, e ocupata de domnul Geoana si vom incerca in perioada urmatoare actiuni pentru respectarea deciziei Curtii Constitutionala - daca nu putem, inseamna ca protejarea domnului Basescu e mai importanta decat decizia CCR. Noi consideram deja un lucru normal pentru PDL - nu e nicio sansa sa respecte o decizie a Curtii Constitutionale", s-a aratat de parere Ponta.

El a mai acuzat puterea ca va incerca sa aduca la UNPR mai multi membri ai USL, prin santaj cu dosare penale sau cu ajutorul banilor. In plus, Ponta a sustinut ca banii din fondul de rezerva al Guvernului vor fi directionati catre primarii corupti ai Puterii.

O alta acuzatie a fost aceea ca Puterea pregateste sondaje false, in care sa arate ca USL are sub 50% din optiunile alegatorilor.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ponta excludere Geoana, #Mircea Ponta Victor Ponta , #Mircea Geoana