Ponta il trage de urechi pe Constantin: Cum sa platesti 24% la miere?! Aveti grija

Miercuri, 25 Martie 2015, ora 15:04 3312 citiri
Foto: Captura YouTube

Premierul Victor Ponta l-a tras de urechi pe ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la debutul sedintei de guvern de miercuri, pentru faptul ca mierea nu a fost inclusa pe lista produselor alimentare pentru care TVA se va reduce la 9%.

"Iar ati uitat mierea? Ati pus mierea? Parlamentarii pun mierea, noi punem doar carnea? Hai, domnule ministru... cum sa platesti 24% la miere?! Aveti grija, ca e pacat", a precizat Ponta.

Executivul a aprobat, miercuri, proiectele de Cod Fiscal si Cod de Procedura Fiscala, care urmeaza sa fie trimise pentru dezbatere in Parlament. Daca vor fi adoptate de Senat si Camera Deputatilor, atunci ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Guvernul a aprobat Codul fiscal si Codul de procedura fiscala - ce masuri ia si ce efecte asteapta

Anterior, Ponta a declarat ca Guvernul ar putea aplica o masura inclusa in aceste Coduri mai devreme, de la 1 iunie 2015.

"E 25 martie, asa ca avem practic o imagine extrem de clara a incasarilor la buget pentru primul trimestru, iar asta inseamna ca putem face, in proportie de 99% - imi pastrez partea de 1% ce tine de negocierile noastre cu institutiile financiare internationale - putem sa aplicam reducerea TVA din luna aprilie. Practic, aceasta prevedere din Codul Fiscal va fi devansata cu cel putin 6 luni.

Insa exista si o veste proasta. Ori reducem cota generala la 20%, ori ramane la 24% si o scadem la produsele alimentare la 9%. Nu le putem face pe amandoua", a explicat Ponta, miercuri, intr-o conferinta de presa.

El a explicat ca in aprilie se va lua o decizie pe aceasta tema, iar masura va intra in vigoare de la 1 iunie.

Lista Guvernului cu produse alimentare pentru care TVA va fi redusa la 9% cuprinde animale vii si pasari vii, din specii domestice, carne, peste, lapte, produse si subproduse lactate, oua de pasari, legume, fructe comestibile si preparate din acestea si accesul la evenimentele sportive de la 24% in prezent la 9% incepand cu 1 ianuarie 2016.

C.P.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News