Ponta: Il demit pe Marga daca a colaborat cu Securitatea

Miercuri, 09 Mai 2012, ora 08:49
4026 citiri
Ponta: Il demit pe Marga daca a colaborat cu Securitatea
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta a declarat, marti seara, la Antena 3, ca daca se dovedeste ca ministrul de Externe Andrei Marga a colaborat cu Securitatea, acesta va fi demis.

Fostul consilier prezidential, Sebastian Lazaroiu, a lasat sa se inteleaga, pe pagina sa de Facebook, ca Andrei Marga ar fi fost colabolator al Securitatii, ca a auzit ca Marga ar fi avut, in perioada comunista, "un prieten imaginar (...), un alter ego, Andrei Muresan", a scris Lazaroiu.

"In primul rand, domnul Lazaroiu este cunoscut drept colportand tot felul de lucruri neadevarate. Eu il respect pe domnul Marga, am avut incredere in domnia sa. In rest, daca exista oricare dintre membrii Cabinetului care nu indeplineste conditiile legale, inclusiv de a nu fi colaborat cu fosta politie politica, evident ca il voi inlocui", a spus Ponta, marti seara.

Andrei Marga, acuzat ca ar fi colaborat cu Securitatea

Membrul CNSAS Florin Abraham a solicitat, marti, Colegiului institutiei sa demareze, accelerat, verificarea din oficiu a membrilor Guvernului Ponta, mentionand ca face acest gest plecand de la "speculatia cel putin hazardata" lansata de Sebastian Lazaroiu in legatura cu Andrei Marga.

Intrebat despre posibilitatea aparitiei unui dosar de colaborator al Securitatii, ministrul de Externe a dezmintit cu fermitate acest lucru.

Marga: Nu am colaborat cu Securitatea, Lazaroiu fabuleaza

"Domnul Lazaroiu fabuleaza, si in acest caz este vorba de o fabulatie. Se poate verifica dosarul meu, a fost verificat de n ori, nu va ascund, se poate verifica inca o data, nu am nicio teama. Nu m-a chemat nimeni sa cooperez cu Securitatea, nu am cooperat, nu am semnat nimic, am constiinta absolut curata", a spus Marga.

El a mentionat ca, daca ar aparea un astfel de dosar, isi va prezenta, evident, demisia din functia de ministru de Externe, insa nu are nicio emotie in aceasta privinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Marga securitate, #Ponta demitere Marga Securitate, #Lazaroiu Marga Securitate , #premier