Ponta il ataca pe Iohannis dupa ce s-a dezis de Antene: Se refera doar la noi, iobagii, sau si la el - mosierul?

Sambata, 20 Februarie 2016, ora 15:36
11836 citiri
Ponta il ataca pe Iohannis dupa ce s-a dezis de Antene: Se refera doar la noi, iobagii, sau si la el - mosierul?
Foto: Captura Youtube/stiripesurse.ro/imagini arhiva ianuarie 2015

Fostul premier Victor Ponta l-a atacat sambata pe presedintele Klaus Iohannis, dupa ce seful statului a incercat sa explice vineri noapte, de la Bruxelles, ca nu a luat apararea Antenelor si ca deciziile judecatoresti trebuie puse in aplicare fara exceptie.

"O intrebare simpla - Dvs. ce credeti, la cine va merge luni dimineata la prima ora ANAF - la Antena 3 sau la Dl. Klaus Iohannis?

Este evident - si am spus acest lucru de nenumarate ori - ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata. - declaratia lui Klaus Iohannis, 19.02.2016, Bruxelles.

Dl. Iohannis se refera (ca de obicei) doar la noi, la iobagi, sau se aplica si la Domnia Sa - Mosierul?", a scris pe pagina de Facebook Victor Ponta.

Iohannis se dezice de Antena3: Am inteles mesajul via Facebook. Nu sunt apropiat de aceasta televiziune

Fostul premier continua ca raspunsul la intrebarea sa poate fi dat simplu de seful statului: sa evacueze in 5 zile casa din Sibiu in cazul careia instanta a decis definitiv in luna decembrie a anului trecut anularea contractului de vanzare-cumparare incheiat intre Klaus Iohannis, sotia acestuia, Carmen Iohannis, soacra presedintelui si mostenitorii acelui imobil.

"Pai e simplu de aflat - luni, 22.02.2016, ora 9.00 AM, dl. Iohannis sa permita ANAF executarea deciziei definitive si executorie a Curtii de Apel Brasov (data inca din luna Noiembrie 2015), sa evacueze in maxim 5 zile casa obtinuta prin frauda si fals, si sa restituie suma de 640.000 EURO incasata ilegal (inclusiv chiria pe 2016)!

(Si sa spuna "Danke" ca justitia nu s-a sesizat inca sa ii ia si casa din Miami sau pe aceea din Wurtzburg. Ce blestem pe tara asta ca dupa Basescu, care inca tine casa obtinuta ilegal in Mihaileanu, sa vina Iohannis care isi tine casa obtinuta la fel de ilegal in Sibiu)! ", conchide Ponta, alaturand linkul catre ancheta jurnalistilor de la Rise Project care au dezvaluit la inceputul acestei saptamani ca Iohannis inca face bani din casa de la Sibiu, chiar daca acum nu ii mai apartine.

Cum a incercat Iohannis sa impace Facebookul

Presedintele Klaus Iohannis a tinut sa dea explicatii vineri noapte, de la Bruxelles, in legatura cu declaratiile sale in care a condamnat Fiscul pentru actiunea "heirupista" de recuperare a prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA.

"S-a vehiculat ideea ca mi-as fi schimbat abordarea, ca as fi apropiat de acest trust de presa, de aceasta televiziune, s-au facut fel si fel de supozitii ca as fi mai putin atasat de statul de drept. Toate aceste speculatii sunt fara niciun fel de suport real. Eu sunt convins ca Romania este un stat de drept, va ramane un stat de drept si voi lupta pentru ca Romania sa ramana un stat de drept. Este evident ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata, nu exista niciun fel de discutie.

In acelasi fel insa sunt ferm convins ca dreptul la libera exprimare, dreptul la informare si libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri castigate la Revolutia din decembrie 1989. Si cred ca oricand apare posibilitatea ca acestea sa fie suprimate, nu neaparat dintr-o intentie, dintr-o abordare stangace cateodata, acest lucru trebuie atentionat.

Societatea civila, consternata de reactia lui Iohannis: Incetati sa fiti scutul trustului Intact impotriva legii!

Eu nu sunt apropiat de aceasta televiziune, de acest trust de presa, poate unii sau altii isi amintesc ca, dimpotriva, campania din noiembrie-decembrie 2014, campania media care s-a purtat, accentele au fost tocmai de alta natura. Nu exista niciun fel de intentie din partea mea, nu a existat si nu are de ce sa existe sa apar pe cineva in fata legii.

Eu vreau sa se impuna legea si sper ca prin aceste cateva precizari am lamurit un pic mai bine situatia. In acelasi context, vreau sa spun ca am inteles foarte clar mesajul pe care l-am primit via Facebook. Va multumesc", a declarat Klaus Iohannis.

Povestea casei de la Sibiu

In 12 noiembrie 2015, presedintele Klaus Iohannis si sotia acestuia au pierdut definitiv procesul privind un imobil pe care il cumparasera in centrul municipiului Sibiu. Curtea de Apel Brasov a mentinut atunci o decizie data in 2014 de Tribunalul Brasov, care anula un contract de vanzare-cumparare incheiat intre Klaus Iohannis, sotia acestuia, Carmen Iohannis, soacra presedintelui si mostenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu.

Iohannis a pierdut o casa din centrul Sibiului - fostii chiriasi au castigat definitiv procesul (Video)

Decizia Curtii de Apel Brasov este irevocabila, insa presedintele Klaus Iohannis declara atunci ca solutia instantei il "nemultumeste" si ca, impreuna cu avocatii sai, cauta modalitati de a contesta hotararea.

Iohannis, despre casa pe care a pierdut-o in instanta: Solutia nu e buna, ma nemultumeste

In 27 noiembrie 2015, la Curtea de Apel Brasov a fost inregistrat dosarul care are ca obiect "anulare act", dupa ce avocatii presedintelui au formulat o contestatie in anulare, prin care cer revizuirea deciziei din 12 noiembrie.

In 4 ianuarie, la primul termen de judecata, instanta brasoveana a amanat judecarea cauzei pana la 25 ianuarie. "Avand in vedere lipsa de procedura cu intimata Bastea Rodica si pentru a se depune la dosar motivele contestatiei in anulare, amana judecarea cauzei la 25.01.2016", a stabilit instanta.

Potrivit presei locale din Sibiu, istoria imobilului respectiv si a proceselor care s-au iscat in jurul lui este indelungata. Casa, care are peste 150 de metri patrati si in care functioneaza o banca si mai multe firme, a fost a unei familii din localitatea Porumbacu de Jos, judetul Sibiu. La moartea celor doi soti, din cauza faptului ca nu aveau mostenitori, imobilul a intrat in posesia statului roman si a fost cumparat de chiriasi, atunci cand acest lucru a fost posibil.

Ulterior, in instanta, un barbat pe nume Nicolae Bastea a aratat ca este nepot al fostilor proprietari ai imobilului din centrul Sibiului, iar contractele de vanzare-cumparare ale chiriasilor au fost anulate. Familia Iohannis a devenit proprietara a imobilului dupa ce a cumparat partile de proprietate ale urmasilor lui Nicolae Bastea.

Nemultumiti de aceasta stare de fapt, fostii chiriasi au deschis o serie de procese si au depus plangeri in urma carora s-a initiat si o cercetare penala pentru stabilirea modului in care Nicolae Bastea a obtinut certificatul de mostenitor.

Cercetarea a ramas insa fara urmari, procurorii stabilind ca nu se impune inceperea urmaririi penale.

Iohannis nu renunta la casa din centrul Sibiului: Judecatorii din Brasov n-ar fi fost independenti si impartiali

Procesele civile intentate s-au mutat la diverse instante, care au dat diferite solutii de-a lungul anilor. Toate partile implicate au recurs la diferite cai de atac, astfel ca procesele au continuat.

In 16 mai 2014, Tribunalul Brasov constata "nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel (notar din Sibiu - n.r.) incheiat intre paratii Bastea Ioan - decedat (mostenitor al lui Nicolae Bastea - n.r.), mostenitor fiind Bastea Rodica, in calitate de vanzator, si Johannis Carmen Georgeta si Johannis Klaus Werner, in calitate de cumparatori", din cauza neclaritatii certificatului de mostenitor al lui Nicolae Bastea.

Sotii Iohannis au contestat decizia Tribunalului Brasov la Curtea de Apel Brasov, dar prin decizia din 12 noiembrie 2015, sentinta data de Tribunal a fost mentinuta. Judecarea procesului a fost amanata de Curtea de Apel Brasov pentru 6 iunie, pentru citarea unei parti care locuieste in SUA.

Saptamana aceasta, jurnalistii de la Rise Project au dezvaluit ca presedintele incaseaza in continuare chiria casa din Sibiu.

Informatia aceasta reiese dintr-un raspuns pe care Raiffeisen Bank l-a transmis la o intrebare adresata de RISE Project.

"Raifeissen Bank, in calitate de chirias, nu a fost notificata de catre nicio institutie cu privire la schimbarea proprietarului. Plata chiriei se face, asadar, trimestrial, conform contractului comercial in vigoare", scrie in raspunsul dat de banca.

A.S.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta Iohannis atac casa Sibiu , #Klaus Iohannis
Comentarii