Ponta ii scrie lui Iohannis: Sa nu transmitem un mesaj ciudat in exterior

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 13:34
6719 citiri
Ponta ii scrie lui Iohannis: Sa nu transmitem un mesaj ciudat in exterior
Foto: Facebook/Victor Ponta

Victor Ponta, candidatul PSD la presedintie, i-a transmis public o scrisoare contracandidatului Klaus Iohannis, in care isi mentine invitatia de a participa impreuna la patru dezbateri televizate, argumentand ca in lipsa unui dialog "ar transmite un semnal foarte ciudat, inclusiv in exterior".

"Ar fi anormal sa cerem celor 18 milioane de romani cu drept de vot sa aleaga intre noi fara o astfel de intalnire. Intotdeauna au fost acceptate astfel de dezbateri si eu va anunt, din nou, ca am acceptat cele 4 invitatii formulate de televiziunile de stiri cele mai importante din Romania", scrie pe Facebook Victor Ponta.

Mesajul a fost postat joi seara.

PSD si ACL negociaza termenii unei confruntari Ponta-Iohannis

Candidatul PSD argumenteaza optiunea pentru acest tip de intalniri electorale prin faptul ca "suntem o democratie consolidata, iar astfel de dezbateri televizate sunt absolut normale si de dorit".

"Sunt convins ca stiti foarte bine ca am transmite un semnal foarte ciudat, inclusiv in exterior, catre cei care se uita astazi la alegerile din Romania, daca am arata ca nu putem avea un dialog", remarca Ponta.

Ponta si Iohannis, invitati la o dezbatere la Universitatea Bucuresti

El adauga si ca "astfel de dezbateri nu pot fi decat civilizate si echilibrate, iar interesul nostru, al tuturor, este sa acceptam invitatiile care ne vin din partea televiziunilor, indiferent de orientarea lor".

Ironii ACL despre dezbatere: Mediul universiar se pare ca nu prieste PSD-ului

In scrisoarea catre Iohannis, Ponta a reluat programul anuntat inca de luni de PSD, cu datele dezbaterilor fixate de social-democrati.

Cele patru emisiuni sunt organizate astfel: luni, la Romania TV, ora 20.00 (pe teme economice si sociale) ; marti, la Realitatea TV, ora 20.00 (pe teme de politica externa si securitate nationala) ; miercuri, la B1 TV, ora 20.00 (pe teme privind institutiile, statul de drept si justitia) si joi, la Antena 3, ora 20.00 (pe teme legate de viziunea de dezvoltare a Romaniei).

"Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns pozitiv!", isi incheie Ponta scrisoarea catre contracandidatul Iohannis.

Ponta il invita pe Iohannis la dezbateri. PSD a stabilit deja ora, locul, durata si tema confruntarilor

In ultimele zile, cei doi candidati pentru Cotroceni s-au acuzat reciproc ca evita o confruntare directa, inainte de scrutinul din 16 noiembrie.

Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC pentru Cotroceni, a obtinut 40,44% dintre voturi la scrutinul de duminica, pe locul doi fiind clasat candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 30,37%.

G.F.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Ponta scrisoare catre Iohannis, #Ponta dezbatere Iohannis, #Ponta invitatie Iohannis , #Klaus Iohannis