Ponta ii raspunde lui Iohannis: Ma bucur ca a ajuns in sfarsit in Romania reala

Marti, 15 Septembrie 2015, ora 11:15
3234 citiri
Ponta ii raspunde lui Iohannis: Ma bucur ca a ajuns in sfarsit in Romania reala
Foto: B1 Tv

Prim-ministrul Victor Ponta i-a raspuns presedintelui Klaus Iohannis, care i-a lansat o provocare privind un plan pe trei ani care sa duca la rezolvarea problemelor din sistemul de educatie.

"Ma vad cu cei din Educatie, ca asa le-am promis. Le-am zis sa nu incepem cu proteste anul scolar.

M-a bucurat faptul ca dl presedinte Iohannis in sfarsit a ajuns in Romania reala, cea in care intr-adevar sunt foarte multe probleme.

Domnia sa stie, ca a fost primar, ca locatiile scolilor sunt ale primariilor. Cred ca stie ca oricate probleme sunt cu scolile administrate de primari, e mai bine decat sa fie administrate de la Bucuresti", a precizat premierul, marti diminata, la sosirea la sediul PSD.

In plus, Ponta s-a declarat nemultumit de materia scolara care se preda in scoli.

"Trebuie o dezbatere serioasa pe ce ii punem pe copii sa invete. Mi se pare ca fac lucruri care nu le folosesc si nu invata ce le-ar trebui. Fiecare vine la Educatie si face cate o reforma. Vreau sa nu naucim oamenii cu reforme", a mai spus premierul, dand exemplul celor doi copii ai sai.

Iohannis, despre "rusinea" din scoli, plagiatul lui Oprea si refugiati: Romania nu e o tara autista!

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut, luni, o conferinta de presa la Palatul Cotroceni in cadrul careia a anuntat ca propune lansarea unei dezbateri publice ample despre reforma educatiei, astfel incat pana in 2018 sa avem un invatamant modern, bazat pe meritocratie si performanta.

"Se intampla de multi ani un lucru ciudat. Ne uitam la stiri, observam ca in fiecare an apare un soi de stiri care sunt de fapt neplacute. Si in acest an scolar un numar mare de unitati nu are conditii bune pentru a primi elevii, multe scoli nu au autorizatii de functionare, autorizatii sanitare.

Am aflat ca 4.000 de cladiri din Romania, din unitatile scolare, nu au autorizatie de functionare, in principal sanitara. Inseamna una din cinci cladiri.

Este o rusine nationala. Lansez Guvernului o provocare: cred ca este posibil sa avem un plan pe 3 ani care sa duca la rezolvarea acestei chestiuni. Cred ca pana in toamna anului 2018, cand vom serba un centenar de Romanie moderna, sa avem o Romanie moderna si in scoli. In asa fel incat acest tip de stiri sa nu mai existe", a declarat seful statului.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Ponta Iohannis scoli, #Ponta Educatie, #Klaus Iohannis scoli , #Klaus Iohannis