Ponta ii raspunde lui Basescu: Imi este lehamite, cine il primeste pe el in China?

Marti, 03 August 2021, ora 00:427423 citiri
Ponta ii raspunde lui Basescu: Imi este lehamite, cine il primeste pe el in China?
Foto: Antena 3

Prim-ministrul Victor Ponta i-a raspuns presedintelui Traian Basescu, dupa comentariile acestuia referitoare la faptul ca nu are nevoie sa se pregateasca pentru functia de premier, pentru ca este mai bun decat actualul sef al Executivului.

"Ar trebui sa faceti un sondaj sa vedeti care este senzatia romanilor cand il vad pe Basescu cu aceleasi minciuni. Sincer, nu ma intereseaza.

(...) I-as raspunde: Sunt 20 de milioane de oameni care ar fi mai buni presedinti decat Traian Basescu, care ar face mai mult bine pentru tara lor. Vorbele domniei sale nu au nicio valoare", a spus Victor Ponta, duminica seara, la Antena 3.

Referitor la vizita sa in China, despre care Traian Basescu a spus ca Romania "a putut parea putin penibila", premierul a replicat: "De China, normal ca s-a suparat presedintele, cine il primeste pe el in China?".

Basescu: N-am nevoie sa ma pregatesc pentru functia de premier, Ponta stie ca sunt mai bun ca el (Video)

Totodata, premierul a subliniat ca prim-ministrul chinez s-a vazut "doar cu doamna Merkel, pana acum, dintre tarile europene", fara sa uite sa remarce si ca presedintele Chinei a avut intrevederi, de cand a preluat mandatul, cu omologii sai din SUA si din Franta.

"Credeti ca nu mai doarme presedintele Chinei ca s-a suparat domnul Basescu? Are alti parteneri", a afirmat Ponta.

"Faptul ca reusim sa deschidem tara pentru investitii straine, asta este important. Important este sa scapam de necazurile din trecut si sa ne reconstruim tara. Eu am mandat de la oamenii care ne-au votat. Mandat de la domnul presedinte nu este cazul", a adaugat prim-ministrul.

Basescu: Ponta, fara mandat in Asia - Romania a putut parea putin penibila! (Video)

Nu in ultimul rand, acesta a mai facut o referire la declaratiile presedintelui Traian Basescu: "Imi este asa o lehamite".

"Singurul lucru bun este ca mai sunt 500 de zile si merge pe mare. Si ce daca se supara. Pana anul trecut, Romania a fost o tara sugrumata din punctul de vedere al relatiilor externe. O tara care de la inceputul acestui an are posibilitatea sa se prezinte altfel in fata partenerilor nostri, o tara care s-a eliberat de un stapan", a mai declarat premierul.