Ponta ii da o lovitura naucitoare lui Dragnea si unitatea PSD a devenit istorie

Luni, 19 Iunie 2017, ora 20:46
77646 citiri
Ponta ii da o lovitura naucitoare lui Dragnea si unitatea PSD a devenit istorie

Cred ca presedintele PSD si-a facut gresit calculele. El a vrut sa-l inlature rapid pe Sorin Grindeanu si sa-si consolideze pozitia in partid, numind-o probabil pe Carmen Dan in pozitia de premier, o persoana supusa pana in panzele albe.

Dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Dragnea a dorit indepartarea lui Grindeanu din cauza faptului ca acesta nu a dorit sa-l scape de procesul de coruptie in curs prin stabilirea unui prag al infractiunii de abuz in serviciu folosind o ordonanta de urgenta.

Prim-ministrul probabil s-a temut de reactia opiniei publice mai mult decat de reactia lui Liviu Dragnea si a ales sa reziste.

Presedintele PSD l-a subestimat pe Sorin Grindeanu. A fost sigur ca acesta va ceda in momentul in care toti ministrii din Cabinet isi vor depune demisiile. Fara echipa, nu avea cum sa conduca si pleca.

Liviu Dragnea nu s-a asteptat niciun moment ca Victor Ponta sa intre in joc.

Faptul ca nu s-a gandit la o astfel de posibilitate arata ca atentia lui e adormita, crezandu-se stapan absolut, neglijindu-si inamicii.

Probabil, a fost convins ca Victor Ponta e orgolios si nu-si va calca pe mandrie acceptand un post de secretar general al Guvernului, dupa ce a detinut vreme de mai bine de trei ani pozitia de prim-ministru.

In opinia mea, insa, Ponta il uraste atat de mult si atat de sincer pe Liviu Dragnea incat a intrat rapid in joc.

Aproape ca nu mai conteaza rezultatul votului motiunii, autoritatea lui Liviu Dragnea in partid as zice ca a fost facuta praf.

Pentru a strange cele 233 de voturi de care are nevoie ca sa scape de Grindeanu, actualul presedinte al PSD trebuie sa faca 233 de compromisuri in cea mai optimista situatie.

Chiar daca va castiga, nu cred ca va reusi sa livreze ce a promis in negocierile din aceste zile, iar supusii e posibil sa se revolte rapid, mai ales ca acum axa Grindeanu-Ponta a capatat notorietate si va intra in competitie pentru preluarea PSD sau, macar, a unei felii din acesta.

PSD-ALDE, o coalitie care nu mai are majoritate

Abia in cazul in care motiunea trece, vor incepe cu adevarat problemele lui Liviu Dragnea.

Cecul in alb pe care l-a primit de la partid in decembrie a expirat. Urmatoarea nominalizare pentru pozitia de premier va trebui negociata la sange in interiorul formatiunii si exista posibilitatea ca doamna Dan sa nu mai fie acceptata de "sinistrul" CEX (Comitetul Executiv PSD).

Aceasta criza din PSD ii lasa pe Dragnea si pe Tariceanu si fara celebra lor parghie cu suspendarea pe care o trageau in fata opiniei publice, cand doreau sa-l ameninte pe Klaus Iohannis.

Acum, dupa ce s-au chinuit sa stranga 222 de semnaturi pe o motiune, un deficit de zece semnaturi pentru a demonstra ca inca mai au majoritatea in Parlament, aceasta parghie a suspendarii presedintelui s-a rupt.

Iohannis are libertatea sa respinga cel putin o data nominalizarea pe care o va face Liviu Dragnea, in cazul in care Grindeanu pleaca de la Palatul Victoria.

La nivel de electorat PSD, dezastrul e si mai mare. Zecile de mitinguri si sutele de mii de oameni iesiti in strada la inceputul anului impotriva OUG 13 n-au reusit sa erodeze sustinerea alegatorilor PSD pentru partid si Liviu Dragnea cum a reusit acest razboi fratricid.

Siguranta si optimismul au disparut, luandu-le locul uimirea si dezgustul. Presedintele PSD nu mai poate reconstrui legatura cu electoratul in lipsa unei sustineri puternice din interiorul propriului partid.

Intrarea lui Victor Ponta in arena a insemnat un ajutor neasteptat pentru Grindeanu in incercarea acestuia de a ramane in Palatul Victoria si o lovitura naucitoare pentru Liviu Dragnea.

Razboiul dintre cei doi a trecut la alt nivel si exista semne ca PSD nu va rezista confruntarii. Unitatea de monolit a partidului a devenit istorie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Liviu Dragnea motiune cenzura, #Dragnea majoritate parlamentara, #Ponta Dragnea razboi PSD , #Liviu Dragnea