Ponta ii ameninta pe prefecti cu cartonasul rosu

Vineri, 18 Mai 2012, ora 11:40
2838 citiri
Ponta ii ameninta pe prefecti cu cartonasul rosu
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta i-a atentionat pe prefecti ca vor primi imediat "cartonas rosu", urmand sa fie demisi din functie, daca vor accepta ca deciziile luate sa fie influentate politic de catre membrii partidelor care s-au aflat sau sunt in prezent la guvernare.

El a aratat, intr-o videoconferinta cu autoritatile locale, ca prefectul judetului Constanta a primit deja "un cartonas galben", fara sa prezinte insa detalii in acest sens.

"Primul lucru pe care vreau sa-l transmit prefectilor, subprefectilor si celorlalti sefi de structuri deconcentrate, fie ca este vorba de cei ai Politiei si Jandarmeriei, se supun legii si nu primesc ordine de la niciun partid politic. Voi considera orice fel de act influentat sau solicitat de catre o forta politica ca o incalcare a atributiilor dumneavoastra si nu voi ezita nicio secunda sa iau toate masurile pe care legea mi le pune la dispozitie.

Vor fi situatii, si va rog sa le evitati pe cat posibil, in care o sa trec direct la cartonasul rosu, la inlocuirea din functie. Ieri, ca sa nu incep direct cu cartonas rosu, domnul prefectul de Constanta ati primit un cartonas galben de la mine si va rog sa aveti grija sa nu-l primiti si pe al doilea. Toate actiunile se fac conform legii, nu ma intereseaza ce vor partidele din judetul Constanta", a spus Ponta.

Noul prefect al judetului Constanta, Bogdan Hutuca, pana in prezent director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, a fost investit in functie duminica, el spunand ca doreste sa se familiarizeze intr-un timp scurt cu atributiile de prefect.

Premierul a mai cerut prefectilor sa organizeze ireprosabil si echidistant alegerile din acest an, cu masuri imediate de sanctionare a incidentelor deja inregistrate, sa fie pregatiti pentru eventuale inundatii si sa se implice, alaturi de politie, in combaterea criminalitatii organizate.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta cartonas rosu prefecti, #Ponta premier videoconferinta prefecti, #Ponta cartonas galben Constanta , #premier