Ponta, gata sa se "dueleze" la TV, dar pune conditii

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 07:09
4599 citiri
Ponta, gata sa se "dueleze" la TV, dar pune conditii

Premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidentiale, a afirmat, miercuri, ca va accepta invitatii la dezbateri televizate cu ceilalti contracandidati si a adaugat ca pentru turul doi al alegerilor a propus trei teme de discutii.

"Pentru primul tur oricine face un format rational (ar accepta propunerea de participare la dezbateri televizate - n.red)... Pentru ca va dau un exemplu: am fost chemat la televiziunea publica de domnul Tanase (Stelian Tanase, directorul general al TVR - n.red.) sa port o dezbatere cu domnul candidat Rotaru (Constantin Rotaru, candidat PAS - n.red.).

Cu tot respectul pentru domnul candidat Rotaru, nici nu il cunosc ca sa fiu sincer, cred ca daca facem un format in care pana la urma, intr-un fel sau altul, toti cei 14 candidati, ca nu este unul mai sus si unul mai jos, daca toti au aceleasi drepturi, evident ca voi participa.

Ponta renunta la popcorn si ii invita pe contracandidatii sai la dezbateri - propune 3 teme principale

Mai departe, in turul doi, unde, sigur, va fi mult mai simplu decat cu 14 cu doi candidati, eu am propus cel putin trei dezbateri. O dezbatere pe politica externa, securitate nationala - ca asta face presedintele Romaniei, mai putin da pensii si salarii, cum am vazut ca se promite - o a doua dezbatere legata de sistemul constitutional, inclusiv de justitie - si voi fi incantat sa discut, eventual, cu dl Iohannis despre procesele pe care dansul le are, si vad ca le amana, cu ANI (Agentia Nationala de Integritate - n.red.).

Eu nu am niciun proces, deci pot doar sa discut despre asta. Si in al treilea rand, despre rolul presedintelui in a sustine politicile guvernului, politicile economice. Deci minim trei dezbateri", a spus Ponta la B1 TV.

El a mai declarat ca, in opinia sa, candidatii ar trebui sa mearga la principalele posturi de televiziune de stiri.

Ponta: PSD-UNPR-PC imi asigura 40% la prezidentiale. La primul tur ma uit cu popcorn

"E un angajament, ca principalele posturi de televiziune de stiri, unele sunt mai apropiate de, nu stiu, de un candidat, altele sunt mai critice cu alt candidat, cu atat mai mult cred ca trebuie sa mergem la toate. Si la cele care, nu stiu, ma critica mai tare, si la cele care critica mai tare contracandidatul sau contracandidata mea.

Pana la urma, toti telespectatorii acestor posturi de televiziune (...) sunt cetateni romani si au dreptul sa-si vada macar in turul II, daca in turul I va fi mai dificil, posibilii candidati", a adaugat Victor Ponta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Victor Ponta candidat prezidentiale 2014, #Victor Ponta dezbateri TV, #Victor Ponta contracandidati , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014