Ponta: Fostii ministri PDL ai Muncii sunt vinovati de pierderea banilor europeni

Joi, 09 August 2012, ora 13:14
2089 citiri
Ponta: Fostii ministri PDL ai Muncii sunt vinovati de pierderea banilor europeni
Foto: Arhiva

Premierul Ponta afirma ca sperantele sale referitoare la absortia fondurilor UE au fost "hiperoptimiste", in prezent Guvernul primind audituri din 2010 si 2011 cu "bani pierduti", in opinia sa vinovati fiind si fostii ministri ai Muncii din partea PDL Ioan Botis, Sulfina Barbu si Sebastian Lazaroiu.

"Evaluarile, sperantele referitoare la fondurile europene care vor fi accesate si vor fi incasate efectiv a fost hiperoptimista. Practic, noi acum suntem in grafic cu absortia de fonduri europene, dar avem si ne vin din urma auditurile pe 2010 si 2011 pe care nu le mai putem schimba si care inseamna bani pierduti.

De aceea, de cate ori ii aud si pe domnul presedinte suspendat si pe altii vorbind despre banii europeni ii trimit si le cer sa-i sanctioneze cat mai dur posibil pe Botis, Lazaroiu si Barbu, daca vorbim de POSDRU, de exemplu, dar mai sunt si ale situatii", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

La inceputul lunii iulie, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) sta "sub semnul suspendarii", iar multe ONG-uri sau sindicate care deruleaza proiecte sunt in prag de faliment pentru ca nu le mai pot sustine din bani proprii.

Intrebat ce se va intampla daca POSDRU va fi suspendat in Romania, ministrul a spus ca se va incerca reluarea programului pana la sfarsitul anului, astfel incat, in 2013, sa poata fi accesata suma de 1,3 miliarde de euro care ar fi disponibila pentru Romania.

"Ar fi ingrozitor pentru Romania sa piarda acesti bani", a mai spus ministrul Mariana Campeanu.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declara anterior ca in toate proiectele verificate de Comisia Europeana din cadrul POSDRU au fost gasite nereguli, care nu fusesera depistate de autoritatile romane, astfel fiind pusa sub semnul intrebarii functionarea intregului sistem.

Seceta si absorbtia mica a fondurilor europene, cauzele revizuirii economice

Intrebat care au fost fundamentele care au dus la ajustarea progonezei economice in jos, de la 1,5%, la 1,2% din PIB pentru anul in curs, primul ministru a raspuns ca in primul rand este vorba de seceta din agricultura.

"Anul trecut a fost un an exceptional pentru agricultura si asta a ajutat intr-un fel in a se ajunge la zero, de fapt, nu am mai avut scadere economica. De data asta, toate previziunile din agricultura sunt negative", a explicat Victor Ponta, conform NewsIn.

In plus, el a precizat ca un alt motiv pentru luarea acestei masuri este rata mica a absorbtiei fondurilor europene.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ponta fonduri europene absorbtie, #ministri PDL fonduri europene , #premier
Comentarii
Poza gong
gong
rank 5
ponta, imi pare rau : banii n-au fost pierduti ! au fost furati !!!
Poza barabula
barabula
rank 5
i-as propune lui copy sa tacă o zi