Ponta: FMI ne opereaza fara anestezie si dupa metode din anii '80

Joi, 20 Mai 2010, ora 13:121926 citiri
Ponta: FMI ne opereaza fara anestezie si dupa metode din anii '80

"Metodele prin care FMI vrea sa opereze bolnavul roman sunt din anii '80. El vrea sa ne opereze cu ferastraul si nu doar fara anestezie, ci si fara analize si radiografie. Asta in conditiile in care pacientul nu e de acord cu interventia, mai si tipa si s-ar putea sa fie mai bolnav decat a fost pana acum", este comparatia pe care o face liderul PSD, Victor Ponta, despre conditiile impuse de Fondul Monetar International tarii noastre.

Social democratul precizeaza ca "traim in continuare in lumea noastra si daca credem ca o sa iesim din criza odata cu Europa este o iluzie, pentru ca noi am ramas in afara UE".

"Faptul ca Germania are probleme va scoate si mai mult Romania din preocuparea europenilor, ca noi nu suntem in zona euro. Pentru mine raspunsul iesirii din criza este un nou sistem social. Noi avem un set de masuri alternative si vineri ne intalnim cu sindicalistii ca sa le discutam", a mai spus acesta.

Victor Ponta a acuzat ca toate licitatiile de la OMV se fac la Viena si toate licitatiile de infrastructura sunt castigate de firme din strainatate, dar nimeni nu spune nimic.

Liderul PSD a anuntat de asemenea ca au inceput deja sa scrie textul motiunii de cenzura, iar in cadrul intalnirii devineri vor cere si parerea sindicalistilor.

Cred si sper ca motiunea de cenzura sa treaca. Si Valeriu Tabara s-a aratat impotriva masurilor luate de Guvern, dar mai sunt si udemeristi si uneperisti. Daca au onoare vor vota, eu nu voi avea nicio discutie. Vom discuta si cu liberalii pentru a sprijini aceasta motiune de cenzura", a mai precizat social democratul.

Constantin Nita, fostul ministru al IMM-urilor, a declarat joi, in urma intalnirii dintre PSD si sindicalisti, ca partidul sau a propus acestora un material cu alte solutii pentru salvarea economiei tarii si ca urmeaza ca vineri sa se intalneasca din nou.

Vineri urmeaza sa se discute iar despre programul de masuri pe care sindicatele si PSD il doresc ca alternativa la masurile anticriza propuse de Guvern.

"Vrem sa aratam opiniei publice ca sunt si alte masuri pe care partidele politice si sindicatele pot sa le propuna Guvernului pentru a inlocui programul de austeritate", a declarat Nita.