Ponta: Extremismul si demagogia sunt impotriva intereselor Romaniei si Ungariei

Duminica, 10 Martie 2013, ora 14:07
2649 citiri
Ponta: Extremismul si demagogia sunt impotriva intereselor Romaniei si Ungariei

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat, sambata, la congresul Partidului Socialist Ungar, ca populismul, extremismul si demagogia sunt impotriva intereselor Romaniei si Ungariei, fiind datoria generatiei sale sa regaseasca calea spre munca si convietuirea impreuna.

Presedintele PSD a remarcat faptul ca "adevaratele probleme" in relatia romano-ungara "nu sunt steagurile sau deciziile extremiste".

"Intre noi nu trebuie sa existe decat decizia de a fi impreuna, de a ne respecta reciproc si de a intelege ca trebuie sa convietuim si cred ca trebuie sa ne ocupam de multe alte probleme care ii afecteaza pe maghiari, pe romani si pe bulgari: trebuie sa ne ocupam de problemele importante, si anume locurile de munca si cresterea economica.

Am venit la Budapesta stiind cate mii de maghiari au locuri de munca pentru ca isi exporta produsele in Romania si cati romani au slujbe mai bune pentru ca muncesc impreuna cu Ungaria. Am venit aici stiind ca ambele tari duc o lipsa acuta de solidaritate sociala, de locuri de munca si de oportunitati egale pentru popoarele si tarile noastre. Daca dorim tot ce e mai bun pentru tarile si popoarele noastre, acesta va trebui sa fie cea mai importanta preocupare", a spus liderul social-democrat, conform textului discursului, remis de PSD.

Ponta a mai spus ca reusita se poate inregistra "doar impreuna, nu separat".

"Doar in fotbal exista o echipa care invinge si una care pierde si stiu cat de important este fotbalul atat pentru maghiari, cat si pentru romani - de asta eu joc baschet! Acesta este viitorul pentru tarile si popoarele noastre: daca vom fi impreuna, daca vom comunica, daca ramanem prieteni, putem castiga impreuna! Asadar, sok sikert! Koszonom!", si-a incheiat presedintele PSD discursul adresat socialistilor ungari.

Ponta a fost intampinat cu proteste, la sosirea sa in Budapesta, sambata, iar formatiunea de extrema-dreapta maghiara Jobbik, a treia forta politica din Parlamentul ungar, l-a acuzat pe premierul roman ca este un "antimaghiar sovin".

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ponta declaratii Ungaria, #Ponta congres Ungaria , #presedinte PSD