Ponta, explicatii despre afirmatiile cu nazismul: Propaganda legata de declaratiile mele e exagerata (Video)

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 17:47
3666 citiri
Ponta, explicatii despre afirmatiile cu nazismul: Propaganda legata de declaratiile mele e exagerata (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta s-a aparat, marti, dupa aparitia reactiilor la declaratiile sale referitoare la o comparatie intre mandatele lui Traian Basescu si regimul nazist, apreciind ca "exagerata" ceea ce a numit "propaganda" inceputa impotriva afirmatiilor sale.

"Consider toata aceasta propaganda inceputa impotriva declaratiilor mele politice legate de domnul Basescu ca fiind exagerata.

Cand Basescu spune despre noi ca suntem bolsevici si comunisti nu cred ca neaga ca in Romania s-au produs crime comise de comunisti. Singura persoana cu care m-am lamurit era domnul Vainer, care fusese indus in eroare de o propaganda aparuta in presa", a explicat premierul.

Ponta, comparatie intre Basescu si Hitler? "Efectele celor 10 ani de mandat seamana cu ale nazismului"

"Discutiile dintre mine si dl Basescu, chiar daca uneori declaratiile politice merg intr-o directie mai agresiva - banuiesc ca ati ascultat ieri 45 de minute cum m-a pictat de sus pana jos dl Basescu, eu doar in 5 minute, nu pierd 45 de minute ca sa vorbesc despre dansul - sunt declaratii politice intre mine si dl Basescu", a mai spus Ponta, facand referire la declaratia de presa de la Cotroceni, de luni seara, care a durat 20 de minute si in cadrul careia presedintele a vorbit, printre altele, si despre gratierea pe care a facut-o si despre demersul de suspendare initiat de Calin Popescu Tariceanu.

Prim-ministrul considera ca s-a facut astfel o "propaganda impotriva Romaniei, a Guvernului", reiterand ca acest lucru i se pare "o exagerare".

"Cred ca cei care vor sa scoata batalia politica dintre mine si dl Basescu si s-o faca un caz national si international cred ca gresesc. Eu consider ca dl Traian Basescu si regimul domniei sale au o anumita caracteristica speciala si anume diviziunea societatii.

Dl Basescu a impartit intotdeauna societatea intre cei care sunt de partea sa si toti ceilalti, a promovat in acesti 10 ani lupta intre bugetari si angajati la stat (sic!), intre pensionari si salariati, intre profesori si parinti, intre medici si pacienti, asta este un tip de politica totalitara, asta am vrut sa spun si asta voi spune tot timpul", a mai afirmat Victor Ponta.

Ponta a suparat comunitatea evreilor - vezi reactia lui Vainer (Video)

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca impactul pe care l-a avut Traian Basescu asupra Romaniei in ultimii zece ani seamana cu efectele regimului nazist asupra societatii din Germania: "Efectele celor zece ani de mandat ai lui Traian Basescu sunt asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania".

Afirmatiile sale au fost criticate atat de presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, cat si de presedintele PNL, Klaus Iohannis.

Basescu ii raspunde lui Ponta: Ce spune de "debasificare", "depontizare" si prietenia cu "motanul Felix"

De asemena, deputatul Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, s-a aratat revoltat de spusele lui Victor Ponta, declarand ca este inadmisibil ca Romania de acum sau cea din ultimii 25 de ani sa fie comparate cu regimul nazist.

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#Ponta afirmatii nazism, #Ponta comparatie Basescu nazism, #Ponta Basescu regim nazism , #Traian Basescu
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Mai degrabă nu sunt cuvinte pentru a caracteriza declarațiile tale