Ponta explica de ce nu raspunde presedintelui la telefon: Nu m-a sunat sa-mi spuna care e agenda CSAT (Video)

Joi, 22 August 2013, ora 21:43
3589 citiri
Ponta explica de ce nu raspunde presedintelui la telefon: Nu m-a sunat sa-mi spuna care e agenda CSAT (Video)
Foto: B1 Tv

Prim-ministrul Victor Ponta a explicat de ce nu i-a raspuns la telefon presedintelui Traian Basescu prin faptul ca nici seful statului nu l-a sunat sa-i aduca la cunostinta agenda CSAT.

Totodata, Ponta a precizat ca nu exista niciun blocaj institutional intre Guvern si Presedintie.

Basescu: Ponta nu-mi raspunde la telefon. E suparat pe viata!

Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri, ca nu a discutat cu premierul despre problemele agriculturii, deoarece acesta nu ii mai raspunde la telefon: "L-am sunat, dar nu raspunde. S-a suparat pe viata!".

"N-am raspuns... Va dau un exemplu: Ca prim-ministru, vorbesc cu presedintele si trebuie sa vorbesc. Legea spune ca sedinta CSAT se desfasoara pe baza unei sedinte de lucru aprobate de presedintele tarii. Nu m-a sunat presedintele sa imi spuna care e agenda de lucru a CSAT.

Eu, ca prim-ministru, imi fac in fiecare zi datoria. (...) Sunt om politic. Daca ma intrebati, e o strategie a presedintelui", a declarat Ponta, joi seara, la B1 Tv.

Fara blocaj institutional intre Guvern si Presedintie

Premierul a subliniat faptul ca n-a aparut niciun blocaj institutional intre Guvern si Presedintie, "cu exceptia nenumirii unui ministru al Transporturilor timp de 45 de zile - acela este un blocaj".

Administratia prezidentiala: Ponta minte si urmareste sa creeze un blocaj institutional

Ponta a explicat ca nu vrea sa intretina conflictul cu presedintele: "Eu optez pentru pace si constructie".

"Vreau sa avem o colaborare institutionala in favoarea tarii. In acest sens, am facut invitatia catre PDL pentru a discuta despre acordul cu FMI si despre bugetul pentru 2014.

Optiunea mea este sa nu mai avem razboaie politice. Termenul de coabitare a fost introdus de catre consilierul Chifu, iar eu l-am schimbat, am spus 'Nu coabitare, ci colaborare institutionala'", a mai spus prim-ministrul.

Ponta contraataca: Noi vrem sa muncim, Basescu nu ne lasa. Pune pile pentru sponsorii sai

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, l-a acuzat pe premierul Victor Ponta ca urmareste sa creeze un blocaj institutional, mentionand ca prim-ministrul nu mai raspunde la apelurile telefonice ale sefului statului pentru ca s-a suparat pe niste declaratii ale acestuia referitoare la accidentul din Muntenegru din luna iunie.

Premierul a contracarat si zilele trecute afirmatiile presedintelui potrivit carora acesta nu ii mai raspunde la telefon: "Din pacate, ne-am cam intors la 2012, noi vrem sa muncim, dar presedintele nu ne lasa. Nu ne lasa nici la Transporturi, nici la Agricultura, ne-am obisnuit. Cum a fost in 2012 o sa fie si 2013, si 2014 si gata. Eu zic sa fim mai putin atenti la sabotajele astea institutionale.

Relatii institutionale am foarte bune, oficial mi se trimit documente, raspund oficial tot la documente. La telefon nu vorbesc cu oamenii neseriosi. Nu m-am asteptat sa foloseasca o replica celebra 'Nu vrea sa vorbeste cu noi'".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ponta coabitare Basescu, #Ponta telefon Basescu, #Ponta raspuns telefon Basescu, #Ponta blocaj institutional Basescu , #premier