Ponta: Exista o linie rosie peste care nu accept sa se treaca, democratia nu inseamna anarhie

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 13:07
2887 citiri
Ponta: Exista o linie rosie peste care nu accept sa se treaca, democratia nu inseamna anarhie
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta s-a aratat indignat, in sedinta de guvern de vineri, de atacul asupra lui Daniel Barbu, astfel ca i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe sanctiuni pentru agresorii care i-au vandalizat masina ministrului Culturii.

"Exista o linie rosie peste care nu accept sa se treaca. E vorba de faptul ca nu ne intoarcem la anii '30, cand erau legionarii. Pe acesti indivizi sa-i prezentanti opiniei publice, ca au fost identificati, inteleg. (...) Sa fie un mesaj foarte clar: ca democratia nu inseamna anarhie. Si in Canada sunt proteste pentru gazele de sist, dar sunt foarte pasnice. Pentru 100 de oameni nu putem bloca o tara de 20 de milioane", a precizat premierul Victor Ponta, facand referire la incidentul de joi seara si la protestele din Canada, care nu au fost tocmai pasnice.

Cel putin 40 de persoane au fost arestate dupa un protest violent fata de exploatarea de gaze de sist din provincia canadiana New Brunswick. S-a tras un foc de arma, sticle lacrimogene au fost aruncate si masinile de politie au fost incendiate la blocada de langa orasul Rexton. Protestatarii au blocat o zona unde o firma de energie isi depoziteaza echipamentul. Violente au izbucnit cand politistii au incercat sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca in favoarea firmei, potrivit careia tabara protestatarilor trebuia indepartata.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, atacat in Centrul Vechi. Ponta invoca anarhia

Daniel Constantin Barbu, ministrul Culturii, a fost atacat, joi seara, in timp ce se afla cu masina in Centrul Vechi al Capitalei, pe strada Blanari. Mai multi protestatari au inconjurat masina in care se afla oficialul, dupa ce acesta a participat la o conferinta pe teme culturale organizata intr-un club din centrul istoric.

Oamenii, cateva zeci de tineri care au aflat de pe retelele de socializare ca ministrul participa la evenimentul respectiv, au blocat automobilul si i-au spart luneta, dupa care au lipit cateva bancnote cu chipul oficialului si i-au cerut demisia.

La un moment dat, ministrul a coborat din masina, incercand sa vorbeasca cu multimea, pe care a catalogat-o, in final, "neonazista", ulterior reintorcandu-se in automobil.

Jandarmii au inceput sa-i imbranceasca pe protestatari, pentru a elibera calea masinii oficiale, trei persoane fiind retinute pentru audieri. Intr-un final, escortata de jandarmi, masina ministrului a iesit din Centrul Vechi, pe bdul Magheru.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Ponta atac ministru Cultura, #Ponta democratie anarhie Barbu, #ministru Barbu masina atac , #premier