Ponta exclude o noua suspendare a lui Basescu - ar insemna costuri prea mari

Vineri, 29 Martie 2013, ora 19:40
2586 citiri
Ponta exclude o noua suspendare a lui Basescu - ar insemna costuri prea mari
Foto: Antena 3

Prim-ministrul Victor Ponta a lasat sa se inteleaga ca o noua suspendare a pesedintelui Traian Basescu este exclusa, deoarece riscurile unei noi crize politice sunt prea mari.

Vorbind despre suspendarea presedintelui Basescu, din vara, premierul a spus ca el a fost initiatorul acelei proceduri, alaturi de liderul liberal Crin Antonescu si a votat pentru demiterea presedintelui.

Radu Stroe: Trebuie sa ne gandim din nou la suspendarea presedintelui

"Presedintele Basescu isi termina mandatul la anul si nu mai poate candida. Din pozitia de prim-ministru, nu imi pot asuma ca fiecare om din aceasta tara sa aiba de suferit in mod direct in urma unei noi crize politice. As fi mult mai popular, probabil as fi laudat daca as incepe iar procedura de suspendare, dar stiu ce ne costa pe toti", a declarat Victor Ponta, vineri seara, la Antena 3.

Premierul a subliniat faptul ca cei care au incredere in el au inteles ca il detesta in continuare "la fel de tare pe domnul Basescu" si ca nu vrea sa duca din nou tara intr-o noua criza politica, deoarece ar insemna ca Traian Basescu pleaca cu un an mai devreme de la Cotroceni, fapt care nu va acoperi pierderile economice.

Liderii USL nu au de gand sa-l suspende pe Basescu: Subiectul nu se afla pe agenda

Nu in ultimul rand, prim-ministrul a precizat ca se consulta cu liderul liberal Crin Antonescu in acest sens.

"Ideea de suspendare a presedintelui Basescu in acest moment prezinta niste costuri pe care Romania nu este pregatita sa le acopere", a mai spus Victor Ponta.

Ponta, la fel de "anti-Basescu" ca pana acum

Acesta a vorbit despre acordul de coabitare cu Traian Basescu, explicand ca semnarea acestuia reglementa "sa se indeplineasca ce s-a decis la alegeri, pe 9 decembrie, si sa ii asiguram pe partenerii nostri europeni ca vom evita o noua criza politica".

"Sunt la fel de anti-Basescu, doar ca din aceasta pozitie de prim-ministru am si alte atributii decat de a fi anti-Basescu si nu imi pot permite intotdeauna luxul de a pune pe primul loc antibasismul din mine. Nicio secunda nu am simtit ca am devenit mai putin anti-Basescu. O sa explic mai des.

Atunci cand esti in fruntea unei tari - domnul Basescu nu mai e - nu mai poti sa fii la fel de radical cum erai cand erai seful Opozitiei. Problemele de zi cu zi devin de multe ori mai importante decat radicalismul", a precizat prim-ministrul.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Victor Ponta suspendare Traian Basescu, #Ponta criza politica suspendare, #Ponta pierderi economice suspendare, #suspendare Basescu criza politica, #Ponta anti Basescu , #Traian Basescu