Ponta exclude o guvernare cu PNL, USR sau PMP si spune ca joi seara va propune PSD refacerea majoritatii cu ALDE

Luni, 07 Octombrie 2019, ora 17:03
16839 citiri
Ponta exclude o guvernare cu PNL, USR sau PMP si spune ca joi seara va propune PSD refacerea majoritatii cu ALDE
Foto: Facebook/Victor Ponta

Presedintele ProRomania, Victor Ponta, sustine ca, la o ora dupa ce va trece motiunea de cenzura in Parlament, va propune PSD sa refaca majoritatea de stanga, fara Viorica Dancila, mentionand ca are doua sau trei propuneri de premier care nu au carnet de partid.

Ponta a precizat ca, daca se va forma un guvern PNL-USR, ProRomania va fi in Opozitie.

"Votam la vedere la motiunea de cenzura si, daca se face un guvern PNL-USR, o sa fim tot in Opozitie si o sa-i ajutam sau o sa-i criticam de acolo", a afirmat Ponta, luni, la Parlament.

"Dar, joi seara, la o ora dupa motiunea de cenzura, o sa fac o propunere oficiala catre toti fostii mei colegi de la PSD sa refacem o majoritate fara Dancila, Fifor. (...) Propunerea de premier o discutam joi dupa-amiaza. Sa nu ne-o propuna tot pe doamna Dancila. Sa fie un premier care nu este nici la PSD, nici la ProRomania, ca sunt orgolii mari, dar pe care il cunoastem, il sustinem toti si din PSD si din ProRomania.

Este un om care a muncit in guverne. PSD nu ar accepta pe cineva de la ProRomania. (...) Important este ca, pana la alegeri, am putea avea o majoritate de stanga care sa faca ce nu s-a facut din 2016, pentru ca nu a vrut Dragnea, Dancila etc. Daca nu, daca face Guvernul PNL cu USR si cu PMP si cu cine o mai face, pe noi sa nu se bazeze", a anuntat Victor Ponta.

Intrebat daca ProRomania si ALDE nu vor sustine o guvernare PNL, Ponta a replicat ca poate sa vorbeasca doar despre ProRomania si nu a vrut sa dezvaluie propunerea pentru functia de premier pe care o va face.

"Avem chiar doua sau trei nume pe care trebuie sa le discut si cu cei de la PSD si cu domnul Iohannis, pentru ca trebuie sa vrea si el. Dar sunt oameni care sunt normali la cap, profesionisti, pro europeni, care azi nu au carnet de partid", a mentionat fostul prim-ministru.

Potrivit liderului ProRomania, cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faca noul guvern este bugetul.

"Noi ne-am apucat sa lucram la cum sa arate bugetul pe 2020, PSD nu stie si nu are buget, la PNL, Citu este singurul care zice ceva despre buget, ceilalti nu, la USR, Barna cand vine in vizita in Romania poate ne spune. Problema in Romania este, de fapt, bugetul pe anul viitor, pentru ca gaura de 35 miliarde de anul asta la anul este 60 miliarde si sunt bani foarte multi", a afirmat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Ponta majoritatate ALDE PSD, #Ponta motiune cenzura , #Pro Romania