Ponta: Eu sunt pisic, dar curajos. Dan Diaconescu e soricel

Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 08:57
3458 citiri
Ponta: Eu sunt pisic, dar curajos. Dan Diaconescu e soricel
Foto: B1 TV

Premierul Victor Ponta a vorbit, marti seara, despre contracandidatul sau de la alegerile parlamentare, Dan Diaconescu, pe care il compara cu un soricel, care nu a avut curaj sa vorbeasca in fata presedintelui Traian Basescu, in timpul consultarilor de la Cotroceni.

"Am vrut sa vad cum Diaconescu, care este o fiara la televizor, se comporta cand il vede pe Traian Basescu. Pisic e un animal curajos. Eu sunt pisic, dar curajos, el e soricel. Basescu i-a inchis gura. Nu a deschis gura Diaconescu. Totul este o butaforie, o escrocherie.

Nu vorbesc eu, vorbesc cei care au votat. Acei oameni exista, sunt in Romania, sunt importanti si trebuie sa-i intelegi. Trebuie sa vezi de ce ajung sa voteze romanii o excrocherie, o iluzie", a declarat Ponta la B1 TV.

Dan Diaconescu: PP-DD nu va face alianta cu nimeni in Parlament

Premierul a precizat ca in mod practic PP-DD nu exista in Targu Jiu, ci doar oamenii care l-au votat pe Diaconescu, iar rolul lui este sa vada de ce acestia s-au lasat convinsi.

"Este efectul unui tip de fenomen social care trebuie sa ne ingrijoreze pe toti. Sunt oameni la Targu Jiu care au crezut ca Rolls Roice-ul a fost luat din munca cinstita, desi e luat pe o firma in insolventa.

Oameni care au crezut ca Bon Jovi si Shakira vin sa cante duminica la Targu Jiu, care au crezut ca eu luni, a doua zi dupa ce voi fi ales, impreuna cu primarul vom inchide toate magazinele si fabricile din oras", a continuat liderul USL.

Este a doua zi consecutiv cand premierul il ironizeaza pe Dan Diaconescu. Ponta a precizat luni seara ca liderul PP-DD ar fi incercat sa fie dur la consultarile de la Cotroceni.

"Mi s-a parut mai mult decat haios sa avem la consultari partide cu cate cinci reprezentanti in Parlament. M-am distrat sa-l vad pe Diaconescu ce dur a fost acolo. Basescu i-a dat doua de l-a linistit", a spus premierul, intr-o interventie la Romania Tv.

Chemat prima data la masa tratativelor politice, Dan Diaconescu s-a autoproclamat, luni, "purtator de cuvant" al PP-DD si, in lipsa argumentelor politice, s-a ocupat de atmosfera, distrandu-l pe seful statului, care a ras la fiecare replica a lui DD.

Victor Ponta a castigat 68% dintre voturile din colegiul sau din Gorj, in timp ce presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a obtinut 24% si nu a intrat nici la redistribuire in Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Ponta pisic curajos, #Ponta Diaconescu soricel, #Ponta pisic Diaconescu soricel , #premier