Ponta e convins ca motiunea nu trece: PSD sa nu inceapa razboiul nuclear impotriva PSD. Doar Iohannis castiga

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 15:49
9578 citiri
Ponta e convins ca motiunea nu trece: PSD sa nu inceapa razboiul nuclear impotriva PSD. Doar Iohannis castiga
Foto: Arhiva Facebook/Victor Ponta

Secretarul general al Guvernului Grindeanu, Victor Ponta, a fost duminica in Parlament, in calitate de deputat, pentru a le transmite social-democratilor sa opreasca demersul motiunii de cenzura, pentru ca din acest razboi nuclear nu va castiga decat presedintele Klaus Iohannis.

Ponta a venit relaxat in Parlament, a vorbit cu jurnalistii si la intrare si la iesire, contrastand astfel imaginea incordata a lui Liviu Dragnea, care a refuzat sa faca orice fel de declaratie.

"Eu sunt membru al grupului PSD, sunt deputat PSD si am venit alaturi de colegii mei sa le spun punctul meu de vedere. Sper ca PSD nu declanseaza razboiul nuclear impotriva PSD", a spus Ponta, adaugand ca "mereu e loc de dialog pana in ultimul moment".

El a intrat apoi le sedinta unde erau stranzi social-democratii, si jurnalistii prezenti in Parlament au relatat ca a fost bine primit de colegii sai. Dupa aproximativ un sfert de ora, Ponta a iesit din sala si a stat din nou de vorba cu jurnalistii.

"Multumesc dl lider de grup care mi-a dat cuvantul. Am transmis colegilor mei un punct de vedere al meu pe care il impartaseste si premierul: depunerea motiunii de cenzura reprezinta declansarea unui razboi atomic intre PSD si PSD din care PSD sigur pierde si castiga presedintele Iohannis", a spus Ponta.

In plus el sustine ca motiunea va fi respinsa.

"Motiunea va fi respinsa, nu va intruni numarul necesar de voturi. Eu asta cred si ma pricep la motiuni", a mai spus fostul premier.

El a precizat ca s-a intalnit cu Dragnea doar acum pe holurile Parlamentului, i-a spus si lui ce a avut de spus, dar nu a primit inca un raspuns.

"Premierul vrea un dialog cu PSD-ul, nu cu actuala conducere si vrea sa obtina o guvernare stabila", a conchis Ponta.

Social-democratii s-au adunat duminica la Parlament inca de la pranz, pentru a strange semnaturile pentru motiunea "Romania nu poate fi confiscata! Aparam democratia si votul romanilor" ca sa o poata apoi depune si sa fie citita in plen.

Procedurile sunt pe repede inainte, social-democratii incercand astfel sa lase cat mai putin timp taberei Grindeanu-Ponta sa negocieze si situatia sa fie transata miercuri la vot.

Vezi aici textul motiunii de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu

Pana acum USR si PMP au anuntat ca nu vor vota motiunea si se mai gandesc daca vor parasi sau nu plenul miercuri, iar PNL urmeaza sa anunte ce au decis liberalii dupa alegerile interne. In schimb UDMR negociaza cu ambele tabere pana in ultimul moment, dupa cum a anuntat presedintele Kelemen Hunor. Pana la vot, insa, cert este ca niciunul din partidele de opozitie nu va fi prezent in plen duminica, la citirea motiunii.

Ziare.com va prezinta, in format LIVE TEXT, desfasurarea evenimentelor de duminica din Parlament. Ramai alaturi de noi pentru a afla cele mai noi informatii si indicii despre cine va castiga acest razboi in PSD: Dragnea sau Grindeanu?

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Ponta razboi nuclear PSD motiune cenzura , #PSD