Ponta, dupa ce Basescu a criticat-o pe Ioana Petrescu: Acest atac e incorect

Autor:Ana Ilie
Joi, 18 Septembrie 2014, ora 20:484079 citiri
Ponta, dupa ce Basescu a criticat-o pe Ioana Petrescu: Acest atac e incorect

Premierul Victor Ponta considera ca presedintele Traian Basescu a atacat-o incorect pe Ioana Petrescu, ministrul Finantelor.

In opinia sa, presedintele ataca in mod injust oamenii tineri cu studii superioare.

Basescu, despre ministrul Finantelor: Nu vreau sa spun ca a fost o abordare tampa dar...

Premierul Victor Ponta a apreciat ca aceste comentarii sunt rautacioase. "Eu cred foarte mult ca in Romania trebuie sa se intoarca cat mai multi tineri care s-au pregatit la Harvard. Doamna ministru a spus un lucru extrem de liberal. In Sanatate si Educatie trebuie sa marim schemele. Dar statul creaza conditiile pentru ca firmele private sa creeze locuri de munca. Tot acest atac impotriva oamenilor tineri e un atac incorect", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat indignarea, joi, fata de declaratia ministrului de Finante, Ioana Petrescu, care a afirmat, in Parlament, ca nu este treaba Guvernului sa creeze locuri de munca.

"N-am crezut ca in Romania in 2014 o sa aud un ministru care spune ca nu e treaba Guvernului crearea locurilor de munca, in conditiile in care Guvernul trebuie sa coordoneze fondurile de coeziune. Daca nu aveam bani din exterior, bani gratis de la UE, as fi spus ca Guvernul nu are resurse", a spus Basescu, intr-o declaratie de presa tinuta la Palatul Cotroceni.

Basescu a aratat ca locurile de munca sunt o preocupare a tuturor Guvernelor europene, care incearca sa-si reduca astfel deficitele. "Prima minciuna a Guvernului este ca nu e treaba Guvernului sa creeze locuri de munca. Mai ales in situatii dificile, cand economia nu este intr-o crestere naturala, singura solutie este interventia statului pentru creare de locuri de munca. Sunt discutiile care sunt in Consiliul European si toti sefii de stat si guvern cauta solutii in vederea crearii de locuri de munca si reducerii somajului", a spus presedintele.

Ioana Petrescu: Nu e treaba Guvernului sa creeze locuri de munca (Video)

Ministrul Finantelor Ioana Petrescu a declarat, in plenul Camerei, la dezbaterea motiunii simple a ACL, ca nu crede ca este treaba Guvernului sa creeze locuri de munca, ea apreciind ca treaba Executivului e sa creeze un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de munca.

"Eu nu cred ca este treaba Guvernului sa creeze locuri de munca. Eu cred ca treaba noastra este sa cream un cadru stimulativ, un mediu de afaceri propice pentru crearea de locuri de munca si incurajarea ocuparii in mediul privat. Iar Guvernul din care fac parte face exact acest lucru", a spus Ioana Petrescu, in plenul Camerei, unde a avut loc dezbaterea motiunii simple a ACL intitulata "Ministerul MTO-minciuna, taxare, oprirea economiei".

Ea a aratat ca scutirea pe profitul reinvestit si reducerea CAS vor avea un efect benefic asupra cresterii locurilor de munca.