Ponta dezvaluie de ce l-a tinut pe Dragnea in PSD si il compara cu Pablo Escobar: Nu merge sa conduci o tara doar cu secretara, sofer si bodyguard

Duminica, 03 Septembrie 2017, ora 20:01
13895 citiri
Ponta dezvaluie de ce l-a tinut pe Dragnea in PSD si il compara cu Pablo Escobar: Nu merge sa conduci o tara doar cu secretara, sofer si bodyguard
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul prim-ministru si presedinte al PSD Victor Ponta a lansat duminica, in cadrul unei conferinte de presa in care si-a anuntat inscrierea in partidul Pro Romania, o serie de atacuri la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, despre care a spus ca seamana ba cu celebrul baron al drogurilor din Columbia, Pablo Escobar, ba cu fostul dictator venezuelean Hugo Chavez, mentionand ca el poate sa isi dea "doctoratul in cei cu mustata cand mint".

"Pot sa-mi dau doctoratul in cei cu mustanta cand mint, ca le tremura mustata. Cand zic ca nu-i intereseaza, ii intereseaza de fapt (...) Nu vreau sa ma sune Daddy acum sa-mi propuna nu stiu ce functie, mi-a propus atatea functii incat mi-au ajuns toate (...) Eu, daca vreau sa promovez pe cineva in Guvern, imi fac o poza cu el si il suna Dragnea imediat si ii da o functie. Spuneti-mi cine vrea sa fie promovat.

Sau spun: prietena mea cutare, prietenul meu cutare, il ia imediat la Camera Deputatilor si ii da o functie, il pune intr-un consiliu de administratie, ii angajeaza o sora, o cumnata, un nepot. Domnule, Romania nu e Teleorman, nu putem sa lucram toti la stat, sa ne dea Dragnea functii la toti", a declarat Victor Ponta intr-o conferinta de presa alaturi de Daniel Constantin si Sorin Campeanu.

Fostul prim-ministru l-a comparat pe liderul PSD cu Pablo Escobar, supranumit regele cocainei, dar si cu fostul dictator venezuelean Hugo Chavez.

"In ultimul timp, in manifestarea in partid, domnul Dragnea era un fel de Pablo Escobar, in manifestarile economice este Hugo Chavez. Domnule, nu-si poate lua si un model care nu-i din America Latina? Sa conduci o tara doar cu secretara, sofer si bodyguard nu merge", a spus Ponta despre Dragnea.

El a sustinut ca, alaturi de Adrian Nastase si de Mircea Geoana, a incercat sa modernizeze PSD, dar ca Liviu Dragnea l-a transformat in fostul PDSR.

"Eu, Adrian Nastase si Mircea Geoana am tot tras de PSD, am incercat sa-l facem un partid modern de centru stanga, european, progresit. Domnul Dragnea l-a adus la cum era PDSR-ul ala, stiti, ala pentru care foarte multi urasc si acum PSD: o chestie populista, in care ii pacalim doar pe ai nostri, facem dusmani din altii... povestea asta ca unii pensionari sunt buni, altii sunt rai, firmele sunt bune, dar alte firme sunt rele. Acuma, sigur, ne luptam cu bancile, si Hugo Chavez s-a luptat cu bancile si spunea ca statul e cel mai bun administrator. Nu-i adevarat, un partid modern nu mai sustine aceste chestiuni cu totul si cu totul de anii 90", a mai spus Ponta.

Fostul lider social-democrat a sustinut ca l-a "tinut" pe Liviu Dragnea in partid pentru abilitatile sale de a mentine legaturile cu baronii si a spus ca lui Dragnea nu-i pasa decat de el insusi, nici macar de partid.

"L-am tinut pentru ca era un foarte bun organizator si a facut niste lucruri pe care eu nu le puteam face. De exemplu, relatia lui cu baronii. Eu nu o puteam face, nu eram din acelasi film (...) Ati vazut dumneavoastra vreo lupta a domnului Dragnea cu 'sistemul' in afara de cand le mangaie ghipsul? Domnul Dragnea intotdeauna isi negociaza pentru el, PSD este o chestiune pentru el, pe persoana fizica. Cat e Liviu Dragnea seful PSD nu ma veti vedea prin PSD", a mai explicat Victor Ponta.

El a spus si ca ar fi fost sunat de mai multi membri PSD care i-au spus sa nu plece din partid pentru ca, in curand, "Dragnea se duce, nu va spun unde", facand aluzie la dosarul penal de abuz in serviciu al liderului social-democrat, in care acesta ar putea fi condamnat la inchisoare cu executare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ponta Dragnea PSD, #Dragnea Pablo Escobar , #Liviu Dragnea
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Scuzati, nu trebuia sa fie o adunare de Umiliti in seara asta?
Poza ScoalaTe
ScoalaTe
rank 1