Ponta, despre salariile mari: Nu e nevoie sa apara la televizor sumele. Unii primesc mult prea mult

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 13:19
3542 citiri
Ponta, despre salariile mari: Nu e nevoie sa apara la televizor sumele. Unii primesc mult prea mult
Foto: Arhiva/gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la debutul sedintei de Guvern, ca inca exista o discrepanta mare intre salariile mici si cele foarte mari din instutitiile publice.

"Am cautat solutia corecta, insa fie nu ne lasa CCR, fie nu avem suficiente resurse. Nu e nevoie sa apara asemenea salarii la televizor, trebuie sa ne aplecam asupra acestei problemei si sa o rezolvam", a explicat prim-ministrul, referitor la banii primiti de unii angajati ai institutiilor guvernamentale.

Declaratiile au fost facute in contextul in care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a fost criticata pentru salariile mari primite de angajatii sai.

Rusanu propune reducerea la jumatate a salariilor din ASF: Doar 7.000 de euro lunar

"ASF e in subordinea Parlamentului si, din punct de vedere politic, sustinem ideea ca Parlamentul sa isi faca datoria si sa ancheteze situatia de acolo, insa asta nu ma face sa uit ca si in cadrul institutiilor guvernamentale inca avem discrepante foarte mari intre cei cu salarii mici si cei care primesc mult prea multi bani", a reiterat Ponta.

USD vrea ancheta la ASF pe tema salariilor mari. PNL nu a fost intrebat inca

Ancheta pe tema salariilor ASF a fost solicitata de Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF).

"Solicitam Parlamentului Romaniei sa initieze o ancheta, care sa evalueze situatia existenta la ASF in ceea ce priveste politica de resurse umane si cea de salarizare. Procesul deja demarat de evaluare a personalului ASF ar trebui sa fie transparentizat si sa fie stabilite incompatibilitati si criterii clare de competenta, atat pentru membrii Consiliului ASF, cat si pentru personalul autoritatii.

Ar trebui, de asemenea, sa fie stabilite si criterii de performanta care sa fie aplicate in politica de salarizare, niveluri maximale ale salariilor si altor categorii de venituri de natura salariala, precum si numarul maxim de posturi de conducere si de executie pe care il poate contine organigrama ASF", declara Alin Iacob, presedinte AURSF.

Ulterior, USD a anuntat ca este de acord cu aceasta masura, iar la scurt timp, Crin Antonescu, presedintele liberalilor si al Senatului, si-a exprimat public sustinerea.

Ponta ii traseaza sarcinile ministrului interimar la Economie

La debutul sedintei de Guvern de miercuri, premierul i-a comunicat lui Constantin Nita, noul ministru interimar al Economiei, numit dupa demisia lui Andrei Gerea, ca trebuie sa preia problemele de la Oltchim.

"Din cauza prea multor schimbari, nu a fost gasita nicio solutie si nu vreau sa explodeze situatia din lipsa noastra de capacitate politica", a spus prim-ministrul.

Mai mult, el a amintit ca statul trebuie sa dea inapoi banii dati de romani pe taxa auto, insa aceste plati se vor face in limitele bugetare.

Taxa auto din ianuarie 2012 contravine normelor europene - Curtea de Justitie a UE (Video)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ponta salarii mari, #Ponta salarii ASF, #Victor Ponta salarii mari , #premier