Ponta, despre R.Moldova: Am exportat prostia la Chisinau. Iohannis ar trebui decorat de Putin! (Video)

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 10:56
5700 citiri
Ponta, despre R.Moldova: Am exportat prostia la Chisinau. Iohannis ar trebui decorat de Putin! (Video)
Foto: Facebook/Vladimir Plahotniuc

Fostul premier Victor Ponta afirma ca in Republica Moldova este "haos total", victoria fortelor pro-ruse fiind "o certitudine", in conditiile in care Romania a reusit in ultimele luni sa exporte peste Prut "prostia, miopia si dezinteresul caracteristic de la Bucuresti".

Intr-un mesaj postat vineri pe Facebook, Victor Ponta precizeaza de la bun inceput ca ii "cunoaste bine" pe toti cei implicati in criza politica de la Chisinau, mentionand numele unor lideri politici moldoveni, cu exceptia controversatului Vladimir Plahotniuc (foto), un apropiat al sau si al PSD, respins insa vehement de presedintele Nicolae Timofti pentru functia de premier.

Criza politica in R. Moldova: Cine este controversatul Vlad Plahotniuc, personajul zilei la Chisinau

"Zarurile au fost aruncate - haosul este total, falimentul aproape inevitabil si perspectiva acapararii puterii de cei care se declara oficial pro-Rusia si anti - Romania devine o certitudine!

Timp de mai multi ani Romania a investit enorm in Moldova si bine a facut - sentimente, bani, proiecte, capital international si incredere. (...) In ultimele doua luni am reusit insa sa exportam peste Prut prostia, miopia si dezinteresul caracteristic de la Bucuresti!!! Tradarea Bucurestiului este cu atat mai condamnabila cu cat nu ne mai aflam in 1940, singuri impotriva unei URSS formidabil de puternic! Deci azi e pura lasitate si prostie! Cand cei de la Chisinau aveau cea mai mare nevoie de sprijinul nostru liderii nostri politici au plecat in vacanta!", scrie Victor Ponta, facand trimitere la presedintele Klaus Iohannis, care si-a petrecut sarbatorile de iarna in Florida, Statele Unite.

Victor Ponta continua comentariul sau subliniind faptul "la Chisinau pot conduce in continuare cei care (indiferent de alte defecte) sunt pro Europa si pro Romania (PD/ PL/ PLDM si Leanca) sau cei care se declara cu mandrie ca fiind ProRusia (Dodon si Usatai) ", pentru ca "a treia cale pur si simplu nu exista".

Fostul premier mai acuza autoritatile de la Bucuresti ca au refuzat sa il sprijine pe Iurie Leanca, "cel mai sincer si onest proeuropean si roman" doar pentru ca "in 2014 a votat cu Ponta", dar si Partidul Liberal, pentru ca era condus de Mihai Ghimpu si Dorin Chirtoaca, "cei mai consecventi si asumati unionisti", doar pentru ca "au fost prieteni si rude prin alianta cu Basescu".

"Rusia nu sufera de orbirea conducatorilor de la Bucuresti/ Dodon si Usatai sunt sprijiniti puternic si pe fata si in cazul alegerilor anticipate pot castiga si Parlamentul, si Guvernul si vor alege si noul Presedinte (mandatul celui actual expira in Martie anul acesta)!

Stiu sigur ca exista Cancelarii europene in care se gandeste ca mai bine sa nu il mai iritam pe Putin si cu Moldova si sa ii dam aceasta tara mica si neimportanta!!! Pana la urma Basarabia a fost luata Romaniei tot printr-un Pact al unor Mari Puteri. Dar ceea ce pentru altii poate fi 'Real Politik' pentru noi este pur si simplu tradarea interesului nostru national.

Exact cand era nevoie mai mare la Bucuresti si Chisinau sunt cei mai slabi si inadecvati lideri!", sustine Victor Ponta.

Fostul lider PSD mai sustine ca presedintele Nicolae Timofti este "un om de treaba si bun la suflet, dar total rupt de realitate si influentat negativ de oameni cu resentimente personale", in timp ce presedintele Klaus Iohannis "nu a facut absolut nimic" pentru a ajuta Republica Moldova.

Presedintele R.Moldova, aproape de o suspendare? Timofti: Sunt gata sa mor!

Criza politica in R. Moldova: Nicolae Timofti a desemnat un nou candidat pentru functia de premier (Video)

"Cred ca amandoi merita sa fie decorati de Vladimir Putin pentru modul in care dau pe tava Moldova inapoi Rusiei (dupa ce in 2014 fratii nostri de peste Prut ajunsesera in cel mai apropiat punct de Romania si Europa din ultimii 75 ani)!

'Ghinion' ar spune unii / eu doar spun ca este cea mai grava afectare posibila a intereselor nationale romanesti din 1940 si pana azi! Mai sper inca in faptul ca la Chisinau (nu la Bucuresti din pacate) se vor gasi in ceasul al 13 lea niste minti luminate care sa salveze situatia! Dar speranta e din ce in ce mai mica", isi incheie comentariul fostul premier.

Serviciile secrete ruse pregatesc o lovitura de stat in Republica Moldova? - Cine afirma asta

C.B.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ponta Moldova Timofti, #Ponta criza Moldova , #PSD
Comentarii
Poza DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Câtă ALBA-NEAGRA să știi și să joci ca să minți în halul ăsta cu